INSIDER

Áttörték a kerítést a migránsok Röszkénél, lövések is eldördültek

Legalább félszáz migráns törte át a kerítést, sokuknak sikerült is bejutni az országba.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Körülbelül 50 migráns megpróbálta áttörni a határkerítést kedd reggel Röszkénél – értesült az M1 aktuális csatorna.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

Fotó: Pannon RTV

Az M1 helyszíni tudósítója szerint a rendőrök figyelmeztető lövést is leadtak, hogy megakadályozzák az áttörést. A migránsok egy része átjutott, sokakat elfogtak.

A Pannon RTV tudósítása szerint a fotón látható helyen döntötték le a kerítést a migránsok, és az így keletkezett nyíláson ugráltak át. Úgy tudni, hogy a Horgos-Röszke közúti átkelő, vagyis a Horgos 2 jelenleg is zárva van, várhatóan egész nap nem nyitják meg.

A rendőrök a környéken ellenőrzőpontokat állítottak fel, és minden járművet megállítanak. A tudósító szerint erre azért volt szükség, mert a migránsok a „szélrózsa minden irányába” szétfutottak.

A közlemény szerint egy nagyobb migránscsoport 5 óra 30 perc körül a röszkei közúti határátkelőhelyen megpróbált jogellenesen az ország területére bejutni.

A határátkelőn szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le, a helyszínre irányított járőrök ekkor érkeztek meg. A csoport tagjai közül néhányan beléptek Magyarországra, őket a rendőrök feltartóztatták, a többiek bejutását megakadályozták – áll a közleményben.

Röszke és Szeged között a rendőrök több ellenőrzőpontot állítottak föl, minden járművet megállítanak és átvizsgálnak – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?