INSIDER

Amputálni kellett a háznál vendégeskedő róka lábát

Már hónapok óta látogatott egy budapesti családot egy róka, amikor egy nap sérülten érkezett. A lábát már nem sikerült megmenteni, de szerencsére az életét igen.
  • Szerző: Ripost

Rendszeres vendég lett Dobai Attila budapesti házánál egy róka. Attila először novemberben posztolt a kis vörösről egy videót „Megjelent az öreg Karak” címmel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Olvasói fotó

Akkor a házuk biztonsági kamerája rögzítette, ahogy Lompos úr a teraszukon felugrik az ott lévő kanapéra, s miután megszaglászta és kicsit meg is kaparászta a bútort, tovább állt. Néhány nap múlva viszont visszatért, és ahogy az a Facebookon megosztott fotón is látható, már az sem zavarta, hogy a ház ura csupán néhány centiméternyire ül tőle. Egy idő után Lompi – ahogy elnevezték – minden este megjelent barátkozni. Attiláék nagyon megszerették ez idő alatt és mindenféle finomsággal kényeztették.

Dobai Attila és a család legújabb kedvence, Lompi. Olvasói fotó

„A családtagok gyakran tréfáltak azzal is, hogy legújabb négylábú barátjuk lassan jobb ételt kap, mint ők és központi kérdéssé vált, hogy mit adjanak neki enni” – mondja Attila.

Pár nappal ezelőtt azonban a férfi arról számolt be, hogy a már-már félig megszelídített róka egy időre eltűnt. Szinte biztosak voltak benne, hogy valami baj érte. Amikor előkerült, megdöbbenve látták, hogy a hátsó lába súlyosan megsérült. Ekkor felhívták az Állatmentő Sereg-et, akikhez már korábban is fordultak tanácsért rókaügyben. „Hihetetlen elkötelezettséggel és gyorsan reagáltak a megkeresésünkre” – meséli Attila a -nak és hozzáteszi, hogy segítségükkel sikerült befogni Lompos urat, aki már túl is esett az ortopédiai műtétjén. „Sajnos Lompi egyik lábát amputálni kellett, de legalább az életét sikerült megmenteni” – mondja Attila szomorúan. A legfrissebb hírek szerint a család legújabb barátja már jobban van és hamarosan visszaereszthetik az erdőbe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?