INSIDER

Óriási siker: eddig 230 ezren töltötték ki az állatvédelmi konzultációt

A jó hírt a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos jelentette be a Facebook-oldalán szerda reggel. Az állatvédelmi konzultáció eddig sikeres.
  • Szerző: ripost

Jól halad az állatvédelmi konzultáció: szerda reggelig már 230 ezren töltötték ki a kérdőívet. A jó hírt Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos jelentette be a Facebook-oldalán szerda reggel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Állatvédelmi konzultáció: Ovádi Péter bejelentette, már 230 ezren kitöltötték a kérdőívet.

Állatvédelmi konzultáció: Ovádi Péter bejelentette, már 230 ezren kitöltötték a kérdőívet.
Fotó: Facebook

„Hallassuk a hangunkat, három percet vesz igénybe, mutassuk meg, mennyien vagyunk az állatvédelem mellett! Tizenhárom fontos kérdést kérdez meg, tizenhárom olyan kérdést, amit becsatolunk a Nemzeti Állatvédelmi Programba. Hallassuk a hangunkat, közös ügyünk az állatvédelem!” – hangsúlyozta Ovádi Péter a videójában.

Március 7-ig még bárki kitöltheti a konzultációt az alábbi linken, ezzel segítve a kormány és az állatvédelem munkáját.

Mit érdemel az, aki állatokat kínoz? Mi legyen a kóbor kutyákkal, gyepmesteri telepekkel, illegális szaporítókkal? Mire kötelezhető egy állat gazdája és mire nem? Jó-e, ha a cirkuszban idomított állatokkal lépnek fel? El kell-e altatni a sérült, beteg jószágot? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre most bárki kifejtheti a véleményét, elmondhatja javaslatait az állatvédelemről indított online konzultáció keretében. Hazánkban mintegy 2 millió kutya és valamivel több macska él, és egyáltalán nem elhanyagolható a gazdasági haszonállatok száma sem.

Véleményét a www.allatvedelem.kormany.hu weboldalon írhatja meg március 7-ig.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?