INSIDER

„Alexet meg tudták menteni az orvosok, de az anyukáját nem” – beteg fiáért él János

János egyedül neveli nagybeteg fiát, semmilyen fizikai segítséget nem kap.
  • Szerző: Ripost

A most 60 éves Kléber János segítség nélkül, egyedül neveli súlyosan beteg kisfiát, Alexet. Jánosnak az első házasságából négy gyermeke született, akik mára felnőttek. Alex édesanyjával 2000-ben találkoztak, ekkor kezdődött el az apa kálváriája.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„40 évesen, egy félresikerült házasság után ismertem meg Alex anyukáját. A kapcsolatunk jól indult, nagyon szerettük egymást, de már akkor is feltűnt, hogy a párom elég sokat iszik és dohányzik. 2007-ben jött világra a közös fiunk, Alex, aki oxigénhiánnyal született, mivel az anyukája a terhesség alatt is végig cigizett és ivott. Pár évvel később vettem észre, hogy a fiam a korához képest nem fejlődik megfelelően, ezért orvoshoz vittem. Kiderült, hogy súlyos vese elégtelensége, gerincsorvadása és agykárosodása van és egész életében ellátásra szorul majd” – mondta a -nak János.

Alex (Fotó: Együtt lépésről lépésre Alapítvány)

Az apa ekkor még dolgozott, a kisfiút az anyukája látta el a Bács-Kiskun megyei Madarason található otthonukban.

„Alex anyukája ekkora már teljesen az alkoholizmus rabjává vált. Nem látta el megfelelően a gyerekünket. Volt, hogy arra értem haza, a fiam aznap sem enni, sem inni nem kapott. Az anyja napi egy liter pálinkát is megivott, kórházba is került miatta, mert leállt a mája. A fiam is kórházban kötött ki, az anyja felelőtlensége miatt leálltak a veséi. Alexet még meg tudták menteni az orvosok de az anyukáját már nem, 39 évesen meghalt. Én pedig egyedül maradtam a gyerekkel” – mondta fájdalmasat sóhajtva az édesapa.

Fotó: Együtt lépésről lépésre Alapítvány

Jánosnak párja halála után a falubeliek azt mondták, adja intézetbe a fiát, mert nem lesz képes ellátni őt és nem szabadna emiatt feladnia az életét.

„Mindenki azt mondta, mondjak le Alexről, de nekem ez eszembe sem jutott. Ő a fiam és nagyon szeretem őt, ezért 52 évesen úgy döntöttem, ha törik, ha szakad, felnevelem őt. Azóta csak ketten vagyunk, egyedül csinálok mindent, a nap 24 órájában ápolom a gyerekemet. Alexszel csodálatos a kapcsolatunk. Ugyan nem tud beszélni és járni, de mindent megért abból, amit mondok neki. Minden este együtt fekszünk, együtt kelünk, mindig kapom a simogatásokat és a puszikat tőle. Tudom, hogy nagyon szeret engem és én is őt. Soha nem fogom megbánni, hogy így döntöttem” – mondta János.

János és kisfia, Alex (Fotó: Együtt lépésről lépésre Alapítvány)

Az elmúlt egy évben Alex állapota romlott. A veséi teljesen leálltak és a gerincsorvadása miatt az oldalbordája elkezdte nyomni a beleit, így enni sem tud megfelelően. Az orvosok azt mondták Jánosnak, a fiának maximum egy éve van hátra. Ám tévedtek: az említett egy év már letelt, a fiú pedig igazi küzdőnek bizonyult, még mindig él, mi több, az eredményei is javultak.

János a fia ellátása miatt nem tud dolgozni, csak támogatásokból tudnak megélni. A tartalékok azonban Alex folyamatos orvosi kezelése miatt elfogytak, ezért apát és fiát felkarolta egy alapítvány, hogy támogatókat szerezzenek nekik.

Ha támogatnád Jánost és kisfiát, ide kattintva megteheted.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?