INSIDER

A vadonban már kihalt gazellafajnak születtek kicsinyei Pesten

A gorilláknál és az orangutánoknál is ritkább, mhorr gazelláknak születtek kicsinyei a Budapesti Állatkertben.
  • Szerző: Ripost

Ezek a patások a természetben már kihaltak, az állatkerteknek köszönhetően léteznek még egyáltalán. A Fővárosi Állatkert több mint tíz éve óta foglalkozik a tartásukkal, 2009 óta pedig rendszeresen szaporítják is őket. A most bemutatott két gida november elején, két különböző anyától született, mindössze két nap eltéréssel. A fiatalok mellett egyébként a világ jelenlegi legidősebb mhorr gazellája is a Budapesti Állatkert lakója.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Fővárosi Állatkert / Bagosi Zoltán

A Budapesti Állatkertben csütörtökön mutatták be a látogatóknak a legifjabb mhorr gazellák egyikét. Egyelőre még csak egy üvegablakon keresztül lehet megnézni az anyukát és csemetéjét. Most még mindkét kicsi a Szavannaház egy-egy elkülönített istállójában, „szülőszobájában” tartózkodik, természetesen mindegyik az anyjával együtt. A jövő héten viszont a tervek szerint összeengedik őket a csapat többi tagjával.

Fotó: Fővárosi Állatkert / Bagosi Zoltán

A kicsikről azt már lehet tudni, hogy egyikük nőstény, a másik hím, ám nevet eddig még nem kaptak. Mindkét anyaállat 2017-ben érkezett Budapestre, egyikük Frankfurtból, a másik pedig a Madridi Állatkertből. Az apa viszont már több mint egy évtizede él Budapesten.

Fotó: Fővárosi Állatkert / Bagosi Zoltán

 

És ezeket olvastad már?