INSIDER

A takaró alá bújt, így úszta meg a győri családirtást a 6 éves kislány

A megtört nagymama mondta el a Ripostnak: a takaró alá bújt a kis Léna, amíg brutális apjuk megfojtotta a testvéreit. A kislány nem emlékszik semmire – lehet, hogy azért, mert H. Gábor elkábította a gyerekeket bestiális tette előtt.
  • Szerző: Ripost

A 6 éves kis Léna, a győri családirtás egyetlen túlélője már vasárnap este hazamehetett a kórházból, ahová azután került, hogy apja, H. Gábor a láthatáson megölte két testvérét: a 13 éves Liliánát és a 10 éves Márkot,majd magával is végzett. A férfi nem bántotta a kislányt, ő volt az, aki anyjától segítséget kért, amikor megérkezett értük a győri munkásszállóra.

Fotó: police.hu

Miután a katasztrófavédők rájuk törték az ajtót, és kimenekítették, Lénát kórházba vitték, ahol pszichológusok vizsgálták.

Apja, H. Gábor motivációját csak sejteni lehet: mivel 4 éve feleségét, Annamáriát próbálta egy kalapáccsal megölni, miután megcsalta őt, a kriminálpszichológus valószínűsíti, hogy most is az asszonyon akart bosszút állni.

A tettes négy évvel ezelőtti letartóztatásakor. Fotó: 112press

Amíg a férfi a rácsok mögött volt a gyilkossági kísérlet miatt, Annamária új életet kezdett. Gáborral azonban tartotta a kapcsolatot, a gyerekekkel havonta látogatták a börtönben, sőt Annamária a hivatalos szervek előtt is kiállt volt férjéért: még azt is elérte, hogy a férfival közös legyen a gyerekfelügyelet joga, miközben az ügyészség eltiltotta volna tőle a gyerekeket. Mind az asszony, mint a szakemberek úgy hitték: a férfi szereti a gyermekeit, ragaszkodik hozzájuk. Ám úgy tűnik, Gábor mindenkit átvert, és csak a bosszú vezérelte. Szeptemberben szabadult a börtönből, és azóta ez volt az első láthatása. Az anya vitte oda hozzá a gyerekeket pénteken. A férfi az EON telepén lakott, ám azt tegnap tévesen írtuk, hogy a cég által fenntartott lakásokban, és mint kiderült, nem is a cégnél dolgozott.

A férfi a két nagyobbik gyermekkel hidegvérrel végzett, ám mire a legkisebb lányhoz ért, feltehetően elfogyott a dühe, kitisztult a feje, és őt megkímélte. A kis túlélő, Léna mindebből semmire nem emlékszik, csak annyira, hogy nagyon megijedt azon az éjjelen, és a takaró alá bújt.

- Azt mondja, nem emlékszik semmire. Annyit mondott csak, hogy elbújt a takaró alá. Egyébként meglepően vidám, ahogyan mindig – árulta el a -nak Margit, a kislány nagymamája, aki hétfő este találkozott a lányával és az unokájával, először a történtek után.

Ha kíváncsi vagy, milyen részleteket árult el még a nagymama és mit mondott a kriminálpszichológus, keresd a szerdai lapszámát az újságárusoknál!

 

Vizsgálatot indít a miniszter

Átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezi az igazságügyi miniszter, hogy egyértelműen kiderüljön, a győri gyerekgyilkosság ügyében mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja. A tragédia kapcsán Péterfy-Novák Éva író a közösségi oldalán nyílt levelet írt Varga Judit miniszternek, amiben azt kéri tőle: adjon magyarázatot arra, hogy ki a felelős a családirtásért. Varga Judit szintén a közösségi oldalán válaszolt a levélre.

Varga Judit bejegyzése:

Tisztelt Péterfy-Novák Éva!

„Visszautasítom, hogy két gyermek borzalmas halálát alantas politikai haszonszerzésre akarják felhasználni. Anyaként és igazságügyi miniszterként, mint minden jóérzésű embert, engem is lesújtott a győri gyermekgyilkosság tragikus híre. A vonatkozó magyar jogszabályok megfelelnek az Isztambuli Egyezmény követelményeinek, konkrétan az említett 31. cikknek is. Mindez persze nem elégséges, ha ilyen tragédia előfordulhat. Átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezem a felelősség tisztázása érdekében, hogy egyértelműen kiderüljön, a konkrét tragikus esetben mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja. Őszinte részvétem az Édesanyának és az egész családnak!”

 

 

 

 

 

 

 

És ezeket olvastad már?