INSIDER

A Ripost szóra bírta a hekkert, aki megszívatta Ronaldót

Nem jöhet ki egy VII. kerületi lakásból a híres portugál számítógépes hacker, akinek ténykedése megrázta az egész sportvilágot. A Ripost megtalálta Rui Pintót, aki barátnőjével él a régi bérházban, és arra vár, hogy a magyar hatóságok eldöntsék: kiadják-e Portugáliának.
  • Szerző: Ripost

Budapestről, egy erzsébetvárosi lakásból szívatta a sztárfocistákat: többek között Ronaldo szexbotrányáról is híreket szivárogtatott ki a portugál számítógépes bűnöző, a 30 éves Rui Pintó, akit januárban Budapesten fogtak el. Jelenleg házi őrizetben van, ugyanabban a lakásban él nyomkövetővel a lábán, ahonnan az üzelmeit folytatta… A %% megtalálta a 2. emeleti lakást, és kopogtunk hozzá. Először Pintó külföldi, ám szintén Magyarországon élő kedvese, Iris válaszolt, majd az ajtóhoz hívta a hekkert, aki nem engedett be minket, de az ajtón keresztül válaszolt néhány kérdésünkre.

- Nem vagyok bűnös!

– mondta a %%-nak Rui Pintó.

– Amikor értem jöttek a rendőrök, akkor elvitték a számítógépemet és egy csomó merevlemezt, több mobiletelefont meg még más műszaki holmikat is. De továbbra is tartom: nem tettem semmi rosszat! – mondta.

– Nem akarom, hogy kiadjanak Portugáliának, mert ott nem lesz fair a bírósági eljárás! Amúgy meg szeretek Budapesten élni, gyönyörű a város, a Duna a Várral, imádom! – tette hozzá a hacker, aki korábban Erasmus-ösztöndíjjal érkezett a magyar fővárosba, és albérletben élt.

- A portugál férfi ellen a portugál hatóságok európai elfogatóparancsot bocsátottak ki zsarolás és számítógépes bűncselekmények miatt. Ez alapján történt az elfogása – nyilatkozta korábban Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

Ne gondold, hogy itt véget ért a történet! Lapunknak megszólalt a hekker ügyvédje is, aki elképesztő dolgokat mondott!

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?