INSIDER

A Ripost leleplezte: terhes nőt küld kéregetni a koldusmaffia

Újra elárasztották a kéregetők Budapestet, pedig korábban a koldusmaffiát sikerült már kiűzni a fővárosból. Most azonban minden korábbinál pofátlanabbul szedik a pénzt, Zuglóban például terhes nőt küldenek az autók közé, hogy pocakját mutogatva keltsen szánalmat. Őt egy idős, beteg férfi követte. Az összekoldult pénzt aztán italra költik.
  • Szerző: Ripost

Pocakját mutogatva sétál az autók között az az asszony, aki a koldusmaffiának „dolgozik”. Az önkormányzat láthatóan csak a fizetős parkolókkal foglakozik, a kéregetőkkel nem. A lakók dühösek, de tehetetlenek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Adjanak, kérem, éhezem!

- sírja az asszony a Zugló vasútállomásnál lévő nagy kereszteződésben. Amikor pirosra vált a lámpa, az autók közé ugrik egy műanyag pohárral a kezében és kéreget. Az autósok szíve megesik az „éhező állapotos asszonyon”, többen is kiadnak neki az ablakon egy kis aprót. Az adományozók nem tudják, hogy a bevételt minden kör után elveszik tőle életerős férfiak. Így történik ez minden nap, sőt a lakók szerint a többtagú banda éjfélig is kint várakozik a sarkon.

Nemcsak kismamák koldulnak Fotó: Ripost

Folyamatosan kiabálnak egymással

– panaszkodott Molnár Katalin, aki abban a házban lakik, ami alatt a koldusmaffia tagjai várakoznak.

Több alkalommal kiálltam az erkélyre figyelni őket, hogy mit csinálnak, ekkor vettem észre, hogy a banda férfi tagjai a terhes nő kezébe nyomnak egy műanyag poharat, és ők küldik az autósok közé kéregetni. Ha sikerült neki valamennyi pénzt összeszedni, azt elveszik tőle, amint visszatért. Itt kiabálnak, veszekednek egymással az ablakom alatt!

A koldusmaffia nem véletlenül választotta Zugló vasútállomását.

Egyértelmű, hogy azért telepedtek ide, mert nagy az áthaladó tömeg. Sokan észre se veszik, hogy egész nap itt gubbasztanak és kéregetnek. A terhes nőt pedig a legtöbb autós megsajnálja, éppen ezért használják őt erre a célra… A mellettük pár méterre lévő gíroszos még eteti is őket! Az összekoldult pénzt pedig a szemközt lévő kisboltban költik el, italra

– tette hozzá a lakó.

Fotó: Ripost

Hihetetlen, de több nő is kéreget a férfiaknak, egyikük a 4-5 éves forma kislányával kéreget. Az önkormányzat, a közterület-felügyelők, a gyámhatóság miért nem lép?

Lapunk munkatársa is körülnézett a helyszínen. Amikor a kereszteződéshez értünk, még láttuk, amint az állapotos asszonytól elveszik a pénzt és sört vesznek rajta, a kocsik közé pedig éppen egy idős, beteg férfit küldtek ki.

Fotó: Ripost

A koldusmaffia módszere az, hogy minél szánandóbb, kiszolgáltatott emberekkel koldultatnak, de csak annyi pénzt hagynak náluk, hogy ne haljanak éhen, a többit elveszik tőlük. Az elmúlt években következetes, szívós munkával felszámolták ezeket a csoportokat, de most, úgy látszik, ismét megjelentek Budapest utcáin.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?