INSIDER

A kormány „nem asszisztál a baloldal oltásellenes kampányához”

A kormány nem vesz részt az ellenzéki pártok által kezdeményezett szerdai rendkívüli parlamenti ülésen, mert a kezdeményezést kampányakciónak tartja.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írta: ha a baloldali pártok komolyan gondolnák a járvány elleni küzdelmet, akkor felhagynának az oltás elleni kampányukkal.

Emlékeztettek: a miniszterelnök a héten személyesen is válaszolt a baloldali pártok kérdéseire, a kormány államtitkárai pedig a napirend előtti viták során adtak tájékoztatást a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb döntésekről és fejleményekről.

A Fidesz-frakció sem vesz részt a rendkívüli ülésen

A Fidesz-frakció sem vesz részt a rendkívüli ülésen, mondván, „nem asszisztál a baloldal oltásellenes kampányához”.

A Fidesz képviselőcsoportja közleményében azt írta: a baloldal csak arra akarja felhasználni a parlament rendkívüli ülését, hogy bizonytalanságot keltsen az emberekben a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban. „Gyurcsányék ezt tették a védőfelszerelésekkel, a regisztrációval, és ezt teszik most az oltóanyagokkal szemben is” – tették hozzá.

A kormánypárti frakció szerint ha a baloldalra hallgattak volna, akkor fele annyi magyar sem kapta volna még meg a védőoltást mostanáig.

A közleményben arra szólítják fel a baloldalt, hogy először kérjen bocsánatot „a halálkampányáért, a sok hazugságért, a szakemberek lejáratásáért”.

„Most az összefogásnak és a közös védekezésnek lenne itt az ideje, ezért nem asszisztálunk Gyurcsányék mai parlamenti hecckampányához” – szögezte le a Fidesz-frakció.

A parlament szerdán 18 órától tervezett – a „rendes” ülésnap után – egy rendkívüli ülést, amelyen a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd a koronavírus-járvány kormányzati kezelését kezdeményezte megtárgyalni. A kormány szerdán közölte: nem vesz részt a rendkívüli parlamenti ülésen, mert a kezdeményezést kampányakciónak tartja.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?