INSIDER

A kidobott hűtőkkel még az újrahasznosítók sem tudnak mit kezdeni

Tisztítsuk meg együtt Magyarországot! – hívtuk fel olvasóink figyelmét a problémára. Rengeteg jelzést kapunk, hol vannak illegális szemétlerakók és milyen hulladékfajták okoznak gondot.
  • Szerző: Ripost

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület tagjai egy Dorog-Esztergom-Nyergesújfalu térségében lévő illegális hulladéklerakóról számoltak be, amit rendszeresen takarítanak a helyi szemétirtók. Az egyesület tagjai rendszeresen járják a természetet és úgy gondolják, hogy a Földet elárasztó hulladék mellett nem lehet szó nélkül elmenni, de nekik sem csak a szájuk jár, hanem a kezük is: sopánkodás helyett cselekednek: múlt szombaton is sok önkéntes vett részt a térség takarításában.

Fotó:Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület

„Van egy olyan hulladéktípus, amivel egyetlen, általunk megkeresett újrahasznosító sem tud, illetve kíván foglalkozni„ – írták.

Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület

„Ez pedig a hűtőszekrény fémmentesített torzója, vagyis a műanyag szigetelés rész. Ebből itt 20 kilométeres körzetben legalább ötven, de lehet, hogy ennél is több hever szanaszét.”

Az egyesület keresi a lehetőséget az újrahasznosításra. Volt már rá példa, hogy ilyesmiből valaki kutya- vagy macskaházat, kerti tárolót készített, de talán virágtartónak is jók lehetnek. Ha valaki úgy gondolja, hogy tudja ezeket hasznosítani, jelentkezhet a -nál is, szívesen összekötjük az egyesülettel. Ne sopánkodjunk, cselekedjünk! Várjuk további jelzéseiket, véleményüket, a tettekről szóló beszámolókat.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?