Létrehozva: 2019.10.15.

A halott nagyapa üzenete mentette meg a magyar hármas ikreket

Az orvosok azt tanácsolták a hármas ikrekkel várandós Hajnalkának, hogy a biztonság kedvéért vetesse el az egyik magzatot. A drámai döntés küszöbén levél érkezett elhunyt apósától, a házaspár pedig égi jelnek tekintette az üzenetet. Babáik makkegészségesen születtek, most ünneplik az első születésnapjukat.

Hajnalka és Bálint 2017 októberében házasodott össze, és az esküvőjükön ötven léggömböt eresztettek az égbe. A vendégek bélyeggel ellátott képeslapot függesztettek rájuk, melyekre jókívánságokat és üzeneteket írtak. A lagzi utáni másfél-két hónapban öt levelük érkezett postán: ezeket megtalálta és feladta valaki.

„Telt-múlt az idő, már egészen megfeledkeztünk a jókívánságokról. Édesapám karácsonykor kórházba került, és újévkor távozott az élők sorából. Nagyon fiatal volt, a halála másnapján lett volna 55 éves” – mesélte szomorúan Bálint. „Ekkor már szerettünk volna gyermeket, de nem jött össze.”

Április elején aztán kiderült: az ifjú házasok babát várnak. Az ultrahangon hideg zuhanyként érte őket a hír: nem is egy, hanem egyszerre három baba van a pocakban!

„Amikor az orvos először mondta, hogy hárman vannak, valamiért arra gondoltam, hogy az apa, az anya és a gyerek. Akkor esett csak le, miről beszél, amikor az A, B, és C magzatot kezdte emlegetni” – tette hozzá Hajnalka. „Fogalmunk se volt, mennyi gonddal jár az ikerterhesség. Az orvos azonban közölte: ne örüljek, ez nagyon kockázatos! Az anyai szervezet a 24. hét végén fel szokta adni, nagy a koraszülés esélye, és persze annak a kockázata, hogy emiatt sérült lesz valamelyik baba. Erősen ajánlották, hogy gondoljuk át a redukciót, tehát hogy valamelyik babát megöljék egy injekcióval. Ezt az injekciót a hasfalon keresztül adják be annak a magzatnak, akit a legkönnyebben elérnek. Ám az is lehet, hogy mindannyian elhalnak tőle.”

 

Az ifjú házasok leforrázva jöttek el az orvostól, és hazafelé egész úton azon tanakodtak, mitévők legyenek. Otthon a postaládában egy levél várta őket.

„Kinyitottam, és elképedtem: az a képeslap volt benne, amit apukám és anyukám fél évvel korábban, az esküvőnk napján írt nekünk! A kedves szavak közül azonnal megakadt a szemem egy mondaton: „Vigyázni fogunk az unokákra” – érzékenyült el Bálint. ”Ezek után már nem volt kérdéses a döntés. Égi jelnek fogtuk fel ezt az üzenetet.”

„Visszamentünk az orvoshoz, és közöltük a döntésünket. Ezután minden vizsgálatkor, amikor megállapította, hogy minden rendben van, megjegyezte: a papa jól vigyáz a gyerekekre” – tette hozzá Hajnalka.

A három baba egészen a 35. hétig kitartott a pocakban, ekkor születtek meg császármetszéssel. Mindegyik makkegészséges, a napokban ünneplik első születésnapjukat.

„Ez volt életünk legjobb döntése! A gyermekeink, Emili Írisz, Konor és Konrád csodálatosak! Bár ikrek, nagyon is különböznek, úgy ízlésben, mint fejlődésben vagy épp alvásban. Az, hogy koraszülöttek, meg sem látszik rajtuk” – büszkélkedett az édesanya.

„Megkerestük a levelünk megtalálóját, hogy köszönetet mondjunk neki. Azóta már meg is látogatott minket, és megnézte a gyerekeket, akik közvetve neki is köszönhetik az életüket.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fucsovics Márton nem állt ki a meccsére, közleményt adott ki

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Berki Krisztián anyukájának megvan rá az oka, miért nem beszél fiáról az unokáknak, Natinak és Emmának

magyarnemzet.hu

Rejtélyes csontvázak kerültek elő Hitler egyik főhadiszállásából, a Farkasveremből

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

mandiner.hu

Micsoda egy nyomorult, leépült, ostoba barom ez az ember

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

travelo.hu

Letette a gépet a pilóta a londoni repülőtéren, ami aztán irányíthatatlanná vált

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián