INSIDER

A fideszes Koncz Zsófia nyerte az időközi országgyűlési választást Szerencsen

Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyeri az időközi országgyűlési választást Borsodban. Több mint 99 százalékos feldolgozottság után a Fidesz jelöltje 50,8%-kal vezet, a baloldal jelöltjének 45,9%-a van. Azaz, Koncz Zsófia megnyerte a választást.
  • Szerző: Ripost

A valasztas.hu oldalon 20.39 órakor közölt adatok szerint Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) 17 597 szavazatot (50,87 százalék), Biró László (Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-Jobbik) 15 875 szavazatot (45,9), Tóth Ádám (független) 770 voksot (2,23), Váradi Gábor (független) 264 szavazatot (0,76), Sóváriné Bukta Erika (független) pedig 83 szavazatot (0,24) szerzett.

Koncz Zsófia édesapja, Koncz Ferenc örökségét viszi tovább.

Koncz Zsófia szeretne az édesapja nyomdokaiba lépni.

„Édesapámnak egy olyan hagyatéka van, amely nagyon–nagyon széles, legfontosabb pillére pedig az emberközeli hozzáállás. Hatalmas odaadással tudott az egész térségért és az ott élő emberekért dolgozni – emelte ki. – Gyerekkoromtól jártam vele a településeket, 11 évesen már segítettem neki az országgyűlési választásokon a 2002-ben, és azt láttam, hogy ő mindenkihez rendkívül közvetlen módon viszonyul, és valóban érdeki, hogy mint mondanak az emberek, és minden áron próbál segíteni mindenféle gonddal és persze örömmel kapcsolatban.

Szerintem ez egy nagyon jó irány, nekem ez a hagyaték rendkívül fontos

– hangsúlyozta Koncz Zsófia. – Az a fajta nemzethez kötődés, amely szintén benne lakozott, az egész családomat átitatja.”

 

Az eredmény egyértelműen azt mutatja, hogy Borsodban megbukott a Gyurcsány vezette baloldali koalíció, ami a hatalomért és a pénzért mindenre képes. Az emberek nem kértek a baloldalból, ami egyszer már tönkretette az országot.

A baloldal jelöltje, Bíró László darabra is kevesebb szavazatot fog kapni, mint 2018-ban, amikor még nem volt úgymond összefogás – akkor még csak a Jobbik jelöltje volt.

A Fidesz ebben a körzetben most először kapott 50 százalék fölött. Azaz, hatalmasat bukott a baloldali összefogás.

Egy nappal a borsodi időközi választás előtt, szombaton Karácsony Gergely közös utcafórumot tartott a zsidóellenes uszításaival ismertté vált baloldali jelölttel, Bíró Lászlóval. Sőt, Kunhalmi Ágnessel, és Márki-Zay Péterrel kiegészülve még egy mosolygós szelfivel is támogatásáról biztosította a náci politikust. A főpolgármester nem is olyan régen még lenácizta az elismert magyar írót, Wass Albertet, és a Deák téri kettős gyilkosság miatt utcára vonuló tüntetőket, ugyanakkor nem ítélte el a zsidó képviselők listázását felvető Gyöngyösi Mártont. Karácsony lavírozása tökéletesen mutatja a baloldalnak az antiszemitizmus elleni harchoz való viszonyát: számukra ez nem több egy hatékonyan használható kommunikációs eszköznél. Elvekről persze szó sincs.

Mint ismert, nem sokkal azután, hogy a baloldali pártok hivatalosan is bejelentették, Bírót indítják a választáson, jelöltjükről felháborító antiszemita gyalázkodások derültek ki. A szerencsi és környékbeli szállodákban lakó zsidó turistákat „tetűcsúszdásoknak”, Budapestet pedig „Judapestnek” nevezte. Máskor pedig azt írta, hogy „kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufemizált kozmopolita rablás kifizetését”. Ilyen előzmények után természetesen az lett volna a helyes döntés a részükről, ha kihátrálnak Bíró László mögül, mint ahogy azt több baloldali véleményformáló követelte. A baloldal azonban teljesen más megoldást választott: politikusaik sorra adták nevüket és arcukat a nyíltan antiszemita politikus kampányához.

A sort Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, parlamenti képviselője kezdte meg. A szocialista politikus amellett, hogy szórólapokat osztogatott Bíró tiszaújvárosi kampányállomásán, még egy támogató videót is közzétett közösségi oldalán. Innentől kezdve a baloldal vezető politikusai egymást túllicitálva utaztak le Borsodba a judapestező, és tetűcsúszdázó jelöltjük miatt. Egy nappal a választás előtt, szombaton azonban már Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes és Márki-Zay Péter is személyesen vett részt a jobbikos politikus kampányában, sőt, a főpolgármester még egy közös utcafórumra is kiállt vele. De talán, ami a legerősebb:

a baloldali politikusok egy közös mosolygós szelfivel jelezték, hogy erkölcsi fenntartások nélkül, teljes mellszélességgel tudják támogatni a judapestező-tetőszúszdázó társukat.

A főpolgármester egész konkrétan Jakab Péter Jobbik-elnököt lemásolva ujjával Bíró Lászlóra mutatott, azt üzenve, az antiszemita politikus a jó választás.

A Karácsony Gergelyék támogatását élvező jelölt közösségi oldalán kommentálta a hajbókoló baloldali politikusok hozzáállását. „A bőrömön éreztem – tapasztaltam, milyen nyitott szívvel fogadtatok minket, mindegy volt, hogy a jobbomon DK-s, MSZP-s, LMP-s, MMM-es, párbeszédes vagy jobbikos képviselő van” – bontotta ki minden eddiginél pontosabban az elvtelenség koalíciója kifejezést Bíró.

Eddig is megszokott volt, hogy a baloldali politikusok Borsodba utaztak az antiszemita jelölt miatt. Kunhalmi Ágneséken kívül a DK-s Varju László, Hajdu László, Gy. Németh Erzsébet, és Barkóczi Balázs; a momentumos Fekete-Győr András, a párbeszédes Szabó Tímea, és Szabó Zsolt; az LMP-s Demeter Márta, és Schmuck Erzsébet, az MSZP-s Varga László, és az MMM-es Márki-Zay Péter is megjelent a térségben.

Sőt, Bíró szavazóköri delegáltja volt Fekete-Győr András, és Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese.

Érdekvezérelt antiszemitizmus elleni harc

A Bíró-ügy azért is lehet sokak számára visszatetsző, mert a baloldal hosszú éveken keresztül az antiszemitizmus elleni harc első számú hazai képviselőjének, és a zsidó emberek védelmezőjének állította be magát. Számos olyan megnyilvánulásuk volt, miszerint a jobboldalnak köszönhetően a zsidóellenesség feltartózhatatlanul terjed itthon, de majd ők véget vetnek a folyamatnak. A judapestező és tetűcsúszdázó jelölt nyílt, haveri alapú támogatása ugyanakkor teljesen másra világít rá:

a baloldal számára az antiszemitizmus elleni harc nem több egy hatékonyan használható kommunikációs eszköznél.

Amikor érdekeik azt diktálják, akkor emelt hangon náciznak, ha viszont úgy hozza a helyzet, akkor simán támogatnak egy antiszemita jelöltet. Éppen ezért érdemes röviden megnézni, hogy a baloldal egyik legismertebb arca, Karácsony Gergely hogyan változtatta politikai érdekei mentén véleményét a kényes téma kapcsán.

„Mondjuk a Wass Albert térnek nem nagyon örülök, megmondom őszintén, tehát Széll Kálmán legalább nem volt, hogy mondjam, náci, vagy náci kollaboráns.” – ezekkel a szavakkal nácizta le az erdélyi írófejedelmet az Indexnek adott interjújában. Magyarán Karácsony számára az egyik legkedveltebb magyar író „egy náci, egy náci kollaboráns.”

És ezeket olvastad már?