INSIDER

A Dunába esett egy férfi, a rendőrök szedték ki a vízből – Videó

Kitüntetésben részesítették a hős rendőröket, akik a múlt héten kimentettek egy embert a Dunából.
  • Szerző: Ripost

Március 23-án Budapesten a Petőfi hídról egy férfi a Dunába esett. A délutáni órákban érkezett a szerencsétlenségről bejelentés a rendőrségre, akik így időben meg tudták menteni az életét.

A megrázó eset nagy port kavart, ugyanis ellentmondásos feltételezések szóltak arról, hogy öngyilkos akart-e lenni a férfi, vagy valamilyen véletlen balesett miatt esett a fagyos Dunába.

Megmentették a vízirendőrök a férfi életét
Fotó: Bp-i autósok – YouTube

A tragédiának egy autós is a szemtanúja volt, aki a Bpi-autósok oldalának azt nyilatkozta: „Elhaladtunk mellette a Petőfi hídon, a pesti oldalról. Akkor a dashcam felvétele alapján a Dunát nézegette, nem volt ráutaló magatartása, hogy ugrana. A partiőrség épp gyakorlatozott a környéken, (nem közvetlen a híd alatt, hanem inkább a Rákóczi környékén) azért értek oda gyorsan. Az illető fulladozott, lehet meggondolta magát, mert ilyen történik, hogy az ember azonnal megbánja döntését…A felvételből is alig látható, képzelethetitek ugyanezt élőben. A sodrás nagyon gyors volt, 2 perce beszéltem, amikor már az A38-nál járt. Azonban az ugrás a felvételen kivehető, hogy átmászott és nem átesett a korláton.

A hírek szerint a férfi később azt állította, hogy a telefonja beleesett a folyóba és azért ugrott. Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreit, Lucskai Attila r. főtörzszászlóst és Bozsik Zoltán Benjámin r. őrmestert, akik kimentették a vízből a bajbajutottat.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?