INSIDER

Belehalt sérüléseibe a monori motocross pályán balesetet szenvedő 9 éves kisfiú

Kilencéves gyermek szenvedett halálos balesetet a Monor és Monorierdő közötti krosszmotorpályán még vasárnap. A fiút mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az életét nem tudták megmenteni.
  • Szerző: bors

A kilencéves alsós a rajongásig szerette a motorokat. Álma volt, hogy egy nap híres versenyző legyen, és a vitrinjét telepakolhassa a serlegekkel. Rendszeresen elkísérte őt édesapja az edzésekre a monori krosszmotorpályára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egyik krosszmotor a fûbe borult

Az egyik krosszmotor a fûbe borult
Fotó: TV2

A terepet a gyermek már jól ismerte, és a pályán dolgozók szerint a korához képest mindig a legnagyobb körültekintéssel járt el. Felesleges kockázatot nem vállalt, ugyanis már megtanították neki, ha nem tart be bizonyos szabályokat, az egyébként nagyon is kellemes és élvezetes sportág veszélyessé válik. Ezért is érthetetlen, miként következhetett be a szomorú baleset.

A kilencéves fiú rutinosan felült egy járműre, majd szabályosan beindította a motort. Jó néhány métert megtett, mielőtt egy másik gyermekkel összeütközött volna. Súlyos sérüléseket szenvedett, többek között a fején. A két motoros a kormánynál akadt össze. A jelenlevő felnőttek azonnal értesítették a mentőket, de hamar világossá vált, hogy a gyermeket helikopterrel kell kórházba szállítani, hiszen minden perc számított.

Mentőhelikopterrel vitték egy pesti kórházba a sérült kisfiút

Mentőhelikopterrel vitték egy pesti kórházba a sérült kisfiút
Fotó: TV2

Egy a Borsnak nyilatkozó szemtanú elmondása szerint az orvosok a helyszínen körülbelül 10 percig küzdöttek azért, hogy a kisfiút szállítható állapotba hozzák. A helikopter egy pesti kórház intenzív osztályára szállította, ahol vasárnap óta altatásban tartották, és több mûtétet is végrehajtottak rajta, ám a gyermek szervezete tegnap feladta küzdelmet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?