INSIDER

78 nő megölését bizonyították rá a sorozatgyilkos rendőrre

A férfi áldozatai csak nők voltak, akiket meg is erőszakolt. 22 nő után életfogytiglanra ítélték, ám újabb áldozatokat sikerült rábizonyítani.
  • Szerző: Ripost

Szorul a hurok… A már egyszer életfogytiglanra ítélt Mihail Popkov rendőrre korábban 22 nő megöléséért mondták ki az ítéletet, ám most újabb 56 gyilkosságáért találta bűnösnek a törvényszék, amit egy szigorított fegyenctelepen kell letöltenie.

Az áldozatokat 1992 és 2007 között ölt meg

- idézte a TASZSZ a területi ügyészség közleményét. Emellett a férfit bűnösnek találták tíz áldozata megerőszakolásában is. A bíróság, az ítélet kimondása során, megfosztotta Popkovot az alhadnagyi rendfokozatától is.

Az ügyészség közlése szerint a férfi fellebbezést készül benyújtani a lefokozás ellen, ugyanis ezzel elveszíti a nyugdíját is. Az előző életfogytiglani ítélet meghagyta a rangját, ami miatt havi 24 ezer rubel (102 ezer forint) nyugdíjat kaphatott.

Popkov az általa elkövetett összesen 78 gyilkossággal messze felülmúlja az eddigi leghírhedtebb orosz sorozatgyilkosokat. Az ügyészség szerint a férfi kóros szükségét érezte annak, hogy gyilkoljon.

Az exrendőr áldozatait éjszakai sétára hívta, majd a megfelelő időben végett velük. Előfordult, hogy valakit a szolgálat autóban ölt meg, majd a holttestet az erődben rejtette el. A rendőrség csak évekkel az első gyilkosság után, 2012-ben tartóztatta le Popkovot, akit 2015-ben egyszer már életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték a kelet-szibériai Angarszkban 22 nő meggyilkolásáért és további két gyilkossági kísérletért. Popkov később további 59 gyilkosságot ismert be, a rendőrség ezek közül háromnál nem tudta bizonyítani a vallomás valóságtartalmát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?