INSIDER

37 ezer forint pluszpénzt kap idén egy átlagos nyugdíjas

A 9 ezer forintos rezsiutalvány mellett várhatóan 16 ezer forint nyugdíjprémiumot, valamint 11 800 forint nyugdíjkiegészítést kaphat idén egy átlagos nyugdíjas – számolta ki az mfor.hu gazdasági szakportál a tegnap kiderült gazdasági adatok alapján.
  • Szerző: Ripost

Közzétette a pénzromlás augusztusi adatait is a Központi Statisztikai Hivatal, és ebből ki lehet számolni, mekkora összeggel kell kiegészíteni az év eleji nyugdíjemelést. Augusztusban 3,4 százalék volt a nyugdíjasok „fogyasztói kosarára” számolt infláció, ez alapján pedig novemberben körülbelül 11 800 forintnyi kiegészítést kaphat az a nyugdíjas, aki az átlagos, 135 ezer forintos nyugdíjat kapja. Akinek magasabb a nyugdíja az átlagnál, az kicsit többet, akinek alacsonyabb, az kicsit kevesebbet kap majd.

Emellett a posta már kézbesíti a nyugdíjasoknak a 9 ezer forint rezsiutalványt, amit a gáz- és villanyszámlák kifizetésére lehet felhasználni, valamint a nyugdíjasok egyszeri nyugdíjprémiumra is jogosultak, ha a magyar gazdaság jól teljesít. A jelenlegi elemzői jóslatok szerint körülbelül 16 ezer forint lehet a nyugdíjprémium összege.

Így az mfor.hu számításai szerint a most megkapott 9 ezer forintos rezsiutalvánnyal, valamint a novemberben érkező körülbelül 11 800 forintos nyugdíjkiegészítéssel és a szintén novemberben érkező, körülbelül 16 ezer forintos nyugdíjprémiummal idén mintegy 37 ezer forint pluszpénzt kaphat egy nyugdíjas

És ezeket olvastad már?