INSIDER

16 éves fiú buktatta le a bűnözőt

Tizenhat évesen a legtöbb fiú a telefonját nyomkodja, nem úgy Péter István Dániel. A budapesti srác máris polgárőr, és életét a rosszfiúk elleni harcra akarja feltenni. A kezdés jó: máris elkapott egy rosszfiút.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 16 éves Dani a 18. kerület polgárőre, de nem is volt szolgálatban, amikor elfogott egy körözött személyt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Éppen egyedül sétáltam, amikor megláttam a Nagykőrösi út és a Dózsa György út sarkán egy ismerős arcot: a police.hu körözési listáján már találkoztam vele„ – mesélte a fiú a -nak. „Követni kezdtem és le is fotóztam a társaimnak, akik 3-4 percen belül kiérkeztek hozzánk az elnökünkkel, Székely Lászlóval. Odamentünk hozzá és megkérdeztük, tud-e róla, hogy elfogató parancs van ellene érvényben. Nem tanúsított ellenállást, megvárta velünk a kiérkező rendőröket, akik nagyon hálásak voltak, megköszönték a segítséget.”

Fotó: Péter István Dániel

A férfit lopás miatt közmunkára ítélte a bíróság, de azt nem teljesítette, ezért 12 nap elzárást kapott, ám nem jelent meg a kijelölt időpontban a büntetés-végrehajtási intézetben. Hála Daninak, most már nincs mese, le kell töltenie a kiszabott büntetést.

„Később is bűnüldözéssel akarok foglalkozni, ezt tanulom a Verebély László Szakgimnázium rendészeti képzésén„ – árulta el Dani. „Segíteni akarok másokon, ebben az esetben például azzal, hogy másokat ne lopjon meg újra ez az ember. Az intézkedéstaktikai órán felkészítenek bennünket a váratlan helyzetekre. Persze bármikor előfordulhat, hogy valaki kést ránt elő, ezért van is bennem egy kis félsz, de ezúttal csak arra tudtam gondolni, hogy el kell fogni azt, akit köröznek. A barátnőmhöz tartottam épp, lekéstem a vonatom, de nem bántam.”

A 18. kerületi polgárőrök elnöke büszke ifjú kollégájára.

„Éppen ezt tanítjuk, ezt a hozzáállást„ – mondta Székely László, aki kiemelte: csapatuknak ez már a 15. elfogása volt. Dani kiszúrta a körözött férfit és helyesen tette, hogy segítséget hívott. Két éve van nálunk, folyamatosan fejlődik. Valószínűleg nagyon jó rendőr lesz belőle!”

címkék:
És ezeket olvastad már?