INSIDER

10 év után újra vezethet a kokainos gázoló

Klára nem tanult a hibájából, elítélték amiért drogosan elütött egy bácsit, aki belehalt a sérüléseibe, rá három évre azonban ismét kábítószer befolyásoltsága alatt ült volán mögé.
  • Szerző: Ripost

Ismét elítélték bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása miatt azt a nőt, aki kokain befolyása alatt még 2016-ban lassítás, megállás és segítségnyújtás nélkül gázolt halálra egy 85 éves férfit Zuglóban. A tragédia után a módos üzletasszony egy kozmetikába ment mű­szem­pillát csináltatni, később a szalonban fogták el. A 29 éves nő nem tanult a hibájából, tavaly szeptemberben ismét kábítószer hatása alatt vezetett. A zuglói kokainos gázolóként elhíresült T. Klára Petrát tavaly decemberben a Fővárosi Törvényszéken jogerősen öt és fél év börtönre ítélték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Úgy tudni, a büntetését már elkezdte letölteni, a mostani tárgyalására is már a börtönből állították elő. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon először tagadta, majd beismerte a bűnösségét, ezért őt a bíróság – az ügyészség indítványa alapján – egy év két hónap fogházbüntetésre ítélte. A nő fellebbezett, így a döntés még nem végleges. Habár a korábbi jogerős ítéletébe már belefoglalták, immár másodjára is véglegesen eltiltották a vezetéstől. Ennek azért van jelentősége, mert a Bors információi szerint a jogszabályok szerint tíz év után nincs elzárva annak a lehetőségétől, hogy újra jogosítványt szerezhessen.

Fotó: Bors

Persze ez majd a bírói mérlegelés kérdése lesz, amit a visszaesőnek minősülő nőnek aligha fognak pozitívan elbírálni. Az ítélet szerint Klára csekély mennyiségben többféle kábítószert és úgynevezett pszichotróp anyagot szerzett meg, amelyek egy részét elfogyasztotta. Ta­valy szeptemberben a kora délutáni órákban ezeknek a szereknek a hatása alatt a XIV. kerületben, a Pillangó utcában vezetett, amikor rendőri intézkedés alá vonták.

És ezeket olvastad már?