NÍNÓ

Így verték át az adománygyűjtő csalók a fővárosiakat

Kihasználta az emberek jóhiszeműségét, és úgy csalt ki tőlük pénzt egy román család. A hat férfi és három nő Budapest belvárosában hallássérültek javára gyűjtött, jogosulatlanul. 45 ezer forintot szedtek össze, a rendőrök csalással gyanúsítják őket.
  • Szerző: Ripost

Razzia közben szúrtak ki egy gyanús társaságot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály Zseblopási Alosztályának nyomozói halottak napján. A három férfi járókelőket szólított meg, még úgynevezett adománygyűjtő ív is volt, és egy szervezet nevében gyűjtöttek pénzt hallássérült gyerekeknek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mivel valójában nem tartoztak a szervezethez, a rendőrök elfogták és a kerületi kapitányságra előállították őket. Ezt követően másfél órán belül a belvárosi rendőrökkel közösen, három másik román férfit és három román nőt fogtak el a Párizsi utcában és a Kristóf téren, akik szintén adománygyűjtést színleltek. A feltételezett elkövetőkről kiderült, hogy egy családba tartoznak.


A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a három fiatal román nőt, valamint a hat román férfit jótékony célú adománygyűjtést színlelve elkövetett csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során megállapították, hogy aznap hét embertől csaltak ki összesen 45 ezer forintot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?