HARCÉL

Öngyilkosságtól mentette meg a Fidesz a Néppártot

Szakértők szerint győzelmet aratott a Fidesz az Európai Néppárt szerdai ülésén.
  • Szerző: itgy

Nincs abban semmi túlzás, hogy a Fidesznek sikerült megmentenie az "öngyilkosságra készülő" Néppártot attól, hogy végezzen magával.

A párt liberálisai, és a nekik reszketve megfelelni próbáló, a sajtótámadásoktól rettegő "társutasaik" arra készültek, hogy eltávolítsák a Fideszt a konzervatívnak mondott csoportosulásból, igyekezetük azonban kudarcba fulladt.

Nem tudni, vajon egyszerű butaság, a helyzetismeret totális hiánya, vagy a Soros nevéhez köthető "ösztönzők" vezették az öngyilkosság felé a kizárás-pártiakat. Azt azonban igen, hogy

ha kenyértörésre került volna sor, a Néppárt uniós választási esélye a győzelemre a nullára csökkent volna.

Mint az közismert, a tanácskozáson kompromisszumos megoldás született, vagyis nem zárták ki és nem függesztették fel a Fidesz tagságát, helyette 3 tagú Bölcsek Tanácsát állítottak fel, melynek feladata a "magyar helyzet" vizsgálata. Míg vizsgálódásuk be nem fejeződik, a Fidesz önként felfüggeszti munkáját a Néppártban.

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be az EPP ülése után tartott sajtótájékoztatóján, hozzátéve:

"Minket nem lehet kizárni és felfüggeszteni sem, négy választást nyertünk meg a magyar polgárok akaratából. A legutóbbi három európai parlamenti választáson 47, 56 és 52 százalékot kaptunk. Nyilván egy ilyen párt nem engedi meg magának, hogy felfüggesszék vagy kizárják, mert akkor inkább feláll és távozik."

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában úgy értékelte a történteket, hogy ez óriási győzelem a Fidesznek, egyúttal óriási vereség a bevándorláspárti erőknek.

Hiába ment Brüsszelbe Soros György fia, Alex Soros, és hiába hallgatózott kíváncsi szobalányként az ajtónál Judith Sargentini, csalódniuk kellett. 

A "mesterterv", vagyis a Fidesz kizárásával elinduló "szalámizás", a Néppárt szétverése nem sikerült.

Tegyük hozzá: egyelőre nem sikerült. Folytatás a májusi választások után.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?