HARCÉL

Karácsonyék Erzsébetvárosban is csalhattak az ajánlóívekkel

Újabb kerületben derült ki, hogy az ellenzék választási csalást követhetett el az ajánlásgyűjtési időszakban. Az origo.hu birtokába került felvétel szerint most a VII. kerületben másolhatták az ívekről a választók adatait Karácsony emberei.
  • Szerző: RIPOST

Az origo.hu felháborodott olvasója által beküldött fényképeken az látszik, amint Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt egyik aktivistája az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat. A történtek miatt több civil is tiltakozott a különböző erzsébetvárosi fórumokon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

adatgyujtes_hetedikkerulet

A fotók alapján felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék Erzsébetvárosban is rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait. Az egyik fotón az látható, amint egy középkorú férfi az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat egy nagyobb asztaltársaság körében. Vagyis az ellenzéki aktivista vagy törvénytelenül rögzítette a hivatalos dokumentumon szereplő adatokat, esetleg meghamisította őket...

Az ajánlóívekkel a törvény szerint semmit mást nem kell tenni, mint összegyűjteni és leadni őket, azokról adatokat másolni, rögzíteni tilos.

Az újabb fotó felbukkanásával már egyértelműnek látszik, hogy az ellenzék üzemszerűen másolja a választópolgárok adatait, választási csalást – bűncselekményt – elkövetve. A hét elején a Magyar Nemzet birtokába jutott képeken az volt látható, hogy az ellenzéki aktivisták a VIII. kerületben „dolgozták fel” az ajánlószelvények adatait törvénytelen módon. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A fotók nyilvánosságra kerülése után egyébként minden esetben megpróbálták eltüntetni az ellenzéki aktivisták a felvételeket – rádöbbenve, hogy hülyeséget csináltak, amikor kiposztolták a saját magukat lebuktató fotókat... Szűcs Balázs köre is kérte a fotókat megosztókat, hogy tüntessenek el minden ilyesmit a Facebookról – erről Vajnai Attila, a bulinegyed-ellenes mozgalom vezetője is beszámolt egy felháborodott bejegyzésben. Úgy tűnik, totális a törvénytelen káosz az ellenzéki oldalon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?