HARCÉL

Itt a nagy lebukás, Gyurcsány ügyvédje az Ördög ügyvédje?

Czeglédy Csaba fizethette a Borkai Zsoltot lejárató tartalmak hirdetéseit?
  • Szerző: rp

Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki Az ördög ügyvédje ügyében. Gyurcsány Ferenc ügyvédje ugyanis vélhetően átadta a portálnak a kihallgatás jegyzőkönyvét, amelyből az derült ki: tagadta, hogy köze lenne Az ördög ügyvédjéhez – írja a Magyar Nemzet. A hatóság szerint viszont Czeglédy segítséget nyújtott ahhoz, hogy a Facebook-oldalon megosztott tartalmakat és a Borkai-botránnyal kapcsolatos honlapot és a videófelvételeket megismerje a szélesebb nyilvánosság.

Czeglédy Csaba és Gyurcsány Ferenc közeli barátok és üzlettársak

Czeglédy vallomásában elmondta, szerinte a gyanúsításból nem derült ki, hogy posztra vonatkozik-e a hirdetés, ha viszont arra, akkor a gyanúsítás nem részletezi, hogy a posztban mely személyes adatokat kezelték jogosulatlanul. Czeglédy arra is hivatkozott, a szexuális felvételeket a weboldal kezelője hozta nyilvánosságra, így ha vissza is élt valaki személyes adatokkal, akkor azt a weboldal kezelője tette.

Czeglédyvel szemben emellett több milliárdos költségvetési csalás miatt egy másik büntetőeljárás is folyamatban van, de az sem elhanyagolható körülmény, hogy a politikust évekkel ezelőtt adócsalásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?