HARCÉL

Írd alá! Székelyföldért mozgassuk meg Európát!

Ma van az utolsó nap! A cél: összegyűjteni 1 millió aláírást.
  • Szerző: RIPOST

Egymillió uniós állampolgárnak kellene aláírnia azt a kezdeményezést, amit a Székely Nemzeti Tanács indított azért, hogy az EU nemzeti kisebbségei pályázhassanak európai támogatásokra. Az aláírásgyűjtés határideje ma, azaz május 7-én lejár… Egy nagy hajrával sikerülhet!

Papíron és az interneten is alá lehet írni a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést. Tavaly június óta gyűjtik az aláírásokat, és egy nagy összefogással meglehet a bűvös egymillió. A cél érdekében Pesty László, az SZNT petíciójának kampányfőnöke csapatával egy külön honlapot is létrehozott írdalá.hu néven, melynek célja a minél nagyobb mozgósítás.

Együtt a baszkokkal, katalánokkal és a többi nemzeti régióval

A kezdeményezés általában szól a nemzeti régiókról Európán belül. A székelyek mellett tehát a baszkok, a katalánok, a korzikaiak, a bretonok, a dél-tiroliak és a vallonok – azaz Európa nemzeti régióinak képviselői – közösen léphetnek fel azért, hogy a nemzeti régióknak adják meg az őket megillető jogokat az EU-ban. A kezdeményezés szerint a cél az, hogy biztosítsák a nemzeti régióknak a hozzáférést az EU-s alapokhoz, forrásokhoz, és közben meg kell teremteni a garanciákat sajátosságaik fenntartásához, hogy az Unió kulturális sokszínűsége is fennmaradjon.

A DK-t szokás szerint nem érdekli

A kezdeményezéshez egyébként számos magyar politikus is csatlakozott, párthovatartozástól függetlenül. Egyedül Gyurcsány Ferenc és a DK határolódik el látványosan az aláírásgyűjtéstől, őket érezhetően most sem érdekli a nemzeti kisebbségek ügye.

„Ha nem sikerül, nagy baj lesz”

„Ez Székelyföldért van. Miután elvették és el akarják venni tőlünk nyelvünket, zászlóinkat, feliratainkat, magyar nyelvünket, és a román állam azon van, hogy minket beolvasszon a többségbe, a nemzetállamba, mi igenis, ki kell álljunk érdekeinkért” – jelentette ki korábban Bíró Edith, az SZNT székelyudvarhelyi elnöke.

„Ha nem jön össze az egymillió aláírás, akkor annak nagyon hosszú időszakra nagyon súlyos következményei lehetnek. Brüsszel hosszú időre eltemetheti ezt az egész kérdést” – nyilatkozta Pesty László a Magyar Nemzetnek, majd hozzátette:

Muszáj sikerülnie a küldetésnek, különben nagy baj lesz.

 

Így lehet aláírni a kezdeményezést az interneten.

Csak 1 perc!

Keresse fel a nemzetiregiok.eu oldalt.

Kattintson a bal felső sarokban található narancssárga Támogatom gombra.

Az oldalon lévő legördülő menüben válassza ki azt az országot, melynek állampolgára.

Válassza ki, mely dokumentum adatainak megadásával igazolja magát: személyi igazolvány vagy útlevél.

Adja meg a kiválasztott dokumentum számát.

Adja meg keresztnevét / keresztneveit – ahogyan a dokumentumban szerepel.

Adja meg vezetéknevét.

Adja meg állampolgárságát

Az ellenőrző mezőben adja meg a képen látható karaktereket és fogadja el az adatvédelmi nyilatkozatot.

Nyomja meg a Támogatom gombot.

+1) Ossza meg a kezdeményezést a Facebookon vagy emailben továbbküldve!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?