Létrehozva: 2019.09.02.

Gyurcsány már most pozíciókat osztogat

Az alkalmas, már bizonyított polgármesterek és az alkalmatlan jelöltek között kell dönteni októberben – mondta Rogán Antal a Hír TV vasárnap esti műsorában.

„Három bohóc áll szemben egy tapasztalt, kipróbált főpolgármesterrel” – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, aki Puzsér Róbertet és Berki Krisztiánt minősíteni sem kívánta, Karácsony Gergely zuglói polgármesterről szólva pedig arról beszélt: ő „már minden volt, mindenféle formában, kezdte az SZDSZ-nél, az LMP-nél, aztán a szocialisták miniszterelnök-jelöltje lett, csak közben a kerületével nem foglalkozott, amit kis híján tönkretett”.

Hozzátette: Karácsony Gergely „parkolási ügyektől kezdve, a Jobbikon keresztül már mindenben beszélt mindenféle ostobaságot, amiből aztán kénytelen volt nagy lépésekkel visszahátrálni”. A zuglói parkolási üggyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az összes fővárosi kerületben nyereséges a parkolás, Zugló az egyetlen, ahol veszteséges, ami nonszensz, „ilyen a világon nincsen”.

Azt is mondta a miniszter, hogy a Liberálisokkal kötött együttműködésben Karácsony Gergely „bevállalta” a drogliberalizációt, ami „a gyermekeinkre nézve rendkívül veszélyes dolog”.

Vele szemben Tarlós István személyében van egy olyan kipróbált, tapasztalt főpolgármester, aki, „ha kell, még velünk, a kormánnyal is konfliktust vállal a város érdekében”.

Tarlós István bizonyított Budapest élén az elmúlt kilenc évben, rendbe tette a fővárost „Demszky után szétzilált” ügyeit, befejezte a 4-es metrót, belekezdett a metrófelújításokba – van, ahol már be is fejeződött -, és megcsinálta például a fonódó villamosokat – sorolta a fideszes politikus, akinek várakozása szerint az emberek döntése egyértelmű lesz a választáson.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője kiemelte: a Fidesz-KDNP szinte minden településen rendelkezik olyan kipróbált, tapasztalt polgármesterrel, aki jól végzi a munkáját. Velük szemben indítanak olyan ellenzéki jelölteket, akiknek egyetlen célja „egy baloldali hatalomátvétel előkészítése” – mondta, úgy értékelve, hogy az alkalmas, már bizonyított polgármesterek és az alkalmatlan, csak hatalmi célokból indított jelöltek között kell dönteni októberben.

A miniszter arról is beszélt, hogy „a zuhanyhíradóban” azt lehet hallani, hogy Gyurcsány Ferenc összehívta a volt gazdasági és titkosszolgálati embereit, és azt mondta nekik, ha segítenek a választáson az önkormányzati hatalomátvételben, akkor mindenkinek fog jutni egy kis megbízás, gazdasági lehetőség. A Gyurcsány-kormány, a Gyurcsány-Bajnai-éra teljes újraépítésére készülődnek, semmi másra – jelentette ki, hangsúlyozva ugyanakkor: ezt már ismerni 2010 előttről.

 

A nyugdíjasok 9 ezer forintos rezsiutalványáról Rogán Antal azt mondta: az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most rezsiutalványt biztosít a kormány, ami egy gesztus, segítség az időseknek. Jelezte, hogy valószínűleg idén is lesz nyugdíjprémium és -kiegészítés. Megjegyezte egyúttal: egyes ellenzéki politikusok „komoly tiszteletlenséggel” beszélnek az idősekről, „nem gondolom, hogy az idős embereket bármivel meg lehetne vásárolni”. Akik pedig támadják a kormányt, azok annak idején „az IMF első parancsára” elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól és egyhavi bért a közszolgáktól – tette hozzá.

A miniszter úgy értékelt: míg a jobboldalt a tettek – új munkahelyek, bővülő gazdaság, jelentős adókedvezmények, rezsicsökkentés – jellemzik, addig a baloldalt a be nem tartott ígéretek.

Szerinte egyébként egy ideológiai küzdelem zajlik, a baloldalon át akarják rajzolni a világot a saját képük, kedvük szerint, ami most „a zöldideológiába van becsomagolva”, de „ez olyan, mint a görögdinnye: kívülről zöld, belülről viszont piros”. Az európai zöldek gazdaságpolitikai programja mögött ugyanis „szimpla kommunizmus van”: államosítás, gazdasági tulajdon elvétele, magas adók, alapjövedelem fizetése – mondta.

Van azonban ezzel szemben jobboldali alternatíva – folytatta -, amely „külön kikristályosodik” a bevándorlás körüli küzdelemben. A baloldalon „elképzelték, hogy elárasztják (...) Európát és az angolszász világot bevándorlókkal”, ám az emberek részéről ezzel szemben „egy természetes ellenreakció” született – fogalmazott. Szavai szerint ezt a küzdelmet testesíti meg például a magyar kormány is a kerítés felépítésével, Olaszországban Matteo Salvini a kikötők megvédésével és Donald Trump amerikai elnök is, amikor fellép a délről érkező bevándorlási nyomással szemben.

Rogán Antal kitért az ellenzék kedvenc vádjára, a „populizmusra” is. Szerinte ez a jelző pont a baloldalra jellemző, hiszen a baloldali politikusok tettek betarthatatlan ígéreteket, amelyeket nem is akartak betartani. Példákat is sorolt.

2002-ben mondta Lendvai Ildikó, hogy nem lesz gázáremelés, majd a magyar családok Európa legmagasabb rezsijét fizették

Gyurcsány Ferenc 2006-ban 400 ezer új munkahelyet ígért, majd teremtettek 200 ezer új munkanélkülit

Gyurcsány Ferenc szintén 2006-ban az adócsökkentés kormányáról beszélt, de Európa legmagasabb személyijövedelem-adókulcsa mellé az alapvető élelmiszerek áfáját is megemelték.

Rogán Antal jól ismert kommunista módszernek nevezte azt, hogy „meg kell vádolni az ellenfelet azzal, amit valójában te magad csinálsz”.

A baloldal kormányon populista ígéreteket tett, amiket esze ágában nem volt betartani, ezzel szemben meg kell nézni az Orbán-kormány teljesítményét a miniszterelnök kabinetfőnöke szerint. Példaként hozta fel, hogy

2010 óta több, mint 800 ezer új munkahely jött létre, tehát időarányosan létrejöhet a tíz év alatt egymillió új munkahely,

sikerült kirángatni az országot a gazdasági csődhelyzetből és most már évek óta gazdasági növekedés van.

volt ígéret adócsökkentésre, a kormány pedig nem csak a gyermekes családoknak vezetett be jelentős adókedvezményt, hanem levitte az adókulcsot az egyik legalacsonyabbra egész Európában.

Rogán szerint jól látható, hogy a baloldal „szakértői” gazdaságpolitikája csak ígéretekből állt, ezzel szemben az Orbán-kormány nem csak azt mondta, hogy lesz rezsicsökkentés, hanem meg is csinálta azt.

A politikus szerint napjainkban egy olyan ideológiai küzdelem zajlik, amelyben egymással szemben áll a jobboldal, valamint a zöld ideológiában becsomagolt kommunizmus. Úgy fogalmazott, ez a zöld ideológia olyan, mint a görögdinnye, kívülről zöld, de belülről piros, az európai zöldek gazdaságpolitikai programja színtiszta kommunizmus, hiszen államosításról, magas adókról, segélyek fizetéséről és alapjövedelemről szól.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

magyarnemzet.hu

Elúszhatott a bajnoki cím, de Klopp már más miatt aggódik

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein