Létrehozva: 2020.05.21.

A Jahn Ferenc Kórház feljelentést tesz Bencsik János képviselő videója miatt

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház „a fennálló veszélyhelyzetben tett valótlan tényállításokra tekintettel” feljelentést tesz a Bencsik János független országgyűlési képviselő által közzétett videó ügyében – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Kifejtették: néhány napja a képviselő egy „igaztalan állításoktól hemzsegő videofelvételt tett közzé”, melyben egy – állítólagosan a kórház dolgozójával folytatott – beszélgetésben keltették a kórház rossz hírét, ingatták meg a betegek és hozzátartozók hitét és bizalmát abban, hogy az ellátásukat a dolgozók nem megfelelő és biztonságos körülmények között nyújtják.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Azt írták: a nyilvánosságra hozott felvétel kapcsán részletes belső vizsgálatot folytattak le. Ennek egyik eredménye: a kórház biztonsági kameráinak felvételei egyértelműen bizonyítják, hogy Bencsik János a kórház területére a járványügyi szabályokat és az általános látogatási tilalmat megszegve, a biztonsági és egészségügyi ellenőrzést tudatosan kikerülve, „bujkálva jutott be, két további ember társaságában”.

Kiemelték azt is, hogy a képviselő videójában, a közvéleményt megtévesztve, nem a dolgozóik által ténylegesen használt védőeszközöket, hanem más célra alkalmazott egyszerű látogatói védőköpenyt mutatnak be és állítanak be úgy, mintha a járvány elleni védekezésben csak ezeket alkalmaznák. Ezt meghaladóan a sebészi maszkok, az FFP maszkok, továbbá a gumikesztyűk és a védőszemüvegek nem megfelelő minőségével és használatával kapcsolatosan tesznek valótlan, minden hozzáértést és szakmai alapot nélkülöző kijelentéseket – tették hozzá.

A koronavírussal fertőzött, illetve a fertőzésgyanús betegek ellátását biztosító osztályok főnővéreinek, főápolóinak május 18-án tett írásbeli nyilatkozata alapján egyértelműen és kétséget kizáróan megállapítható, hogy a feladatok ellátásához szükséges minőségű és mennyiségű védőfelszereléseket a dolgozók számára a kórház maradéktalanul és folyamatosan biztosította. A fenntartó által rendelkezésükre bocsátott védőfelszereléseken túlmenően 68,4 millió forint értékben rendeltek védőeszközöket kollégáik részére – írták.

A kórház kitért arra is, hogy a védőfelszerelésekkel történő felelősségteljes gazdálkodást, valamint a védőfelszerelések szabályozott kiadását és hatékony felhasználását a kórházparancsnok napi szinten ellenőrzi és azt példaértékűnek minősítette.

Mindezek miatt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház feljelentést tesz mind a járványügyi szabályok súlyos megszegése, mind a védőfelszereléseket és a kórházi munkát érintő kijelentések miatt.

Felszólították Bencsik Jánost, hogy tartsa távol magát a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháztól, „kérjen bocsánatot a megtévesztett emberektől, valamint dolgozóiktól és fejezze be az igaztalan állítások felelőtlen terjesztését”.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Korda Györgyöt fél óránál tovább nem hagyhatja magára Klárika

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Videó: Farkast bukkant fel egy hazai városi erdőben

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-