POLITIK

Gyerekhalál a csányi óvodában: megszólalt a gyászoló édesapa

Ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény miatt indult eljárás.
  • Szerző: Ripost

Amint a is beszámolt róla, életét vesztette egy hatéves kislány a csányi óvodában, miután az intézmény udvarán kidőlt egy fából készült köteles mászóka, és agyonnyomta a hatéves Mercikét.

A balesetben két kisfiú is megsérült. Egyelőre rejtély, miért borult az oldalára a három csöppség alatt a mászóka. Bár a Blikk információi szerint az óvoda játékaira korábban már panaszkodtak a szülők, bejelentést is tettek emiatt az önkormányzatnál.

Röviddel a tragédia után nagyjából százan vették körbe a polgármestert. A dühös tömeg egy emberként skandálta, hogy a történtek miatt a polgármester a felelős, és ezértle kell mondania. Medve Istvánt, a község első emberét rendőrök őrizték, aki nem tudott szóhoz jutni.

A gyászoló édesapa bár tudomást szerzett a tüntetésről, azt mondja, nem kíván részt venni rajta.

„A tüntetésre nem akarok menni, ez számomra felfoghatatlan tragédia” – kezdte a napilapnak Radics Béla. „Felhívott délután az óvónő, hogy küldjem be a feleségemet, mert történt egy kis baj az oviban. Nem árulta el, mi történt” – magyarázta az édesapa, aki azt is elmondta, hogy neje, Rózsa az óvoda kerítése mögött nézte végig, ahogy a mentősök küzdenek a kislány életéért.

„Nem kívánom senkinek a vérét, hivatalos úton fogok elégtételt venni” – mondta könnyeivel küszködve az apa. „Előző este Mercikém azt mondta, hogy „apa, én egy hercegnő vagyok, kérlek, vegyél nekem egy jégvarázsos hercegnőruhát”. Meg fogom ezt tenni, megszerzem a temetésére” – fogadkozott a gyászoló szülő.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

És ezeket olvastad már?