POLITIK

Fölényesen nyert a Fidesz jelöltje Győrben

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András nyerte a tegnapi időközi polgármester-választást Győrben, a kormánypárti politikus a voksok több mint 56 százalékát szerezte meg. A második a balliberális pártok színei­ben induló Pollreisz Balázs lett, akire a győriek 39,05 százaléka szavazott.
  • Szerző: RIPOST

Dézsi Csaba András, a Fidesz–KDNP jelöltje lett Győr új polgármestere, miután nagy fölénnyel megnyerte a tegnapi időközi választást. A politikusra a győriek 56,14 százaléka voksolt, míg Pollreisz Balázs, a balliberális pártok jelöltje csupán a szavazatok 39,05 százalékát kapta. A többi jelöltet a választópolgárok összesen alig öt százaléka támogatta. Ezzel Dézsi Csaba András jelentősen felülmúlta azt az eredményt, amit Borkai Zsolt (44,32 százalék) tavaly az október 13-i önkormányzati választáson elért.

A választási győzelem ismeretében Dézsi Csaba András tegnap este sajtótájékoztatót tartott, ahol a politikus elsőként szeretettel gratulált az újdonsült Európa-bajnok vízilabda-válogatottnak. A frissen megválasztott polgármester ezután megköszönte a győri választóknak a bizalmat, hogy a többség rá adta a voksát. Úgy fogalmazott, hogy számára Győr az ország szívét jelenti, és a megyeszékhelyet együtt kívánja építeni a város lakóival. Az új győri polgármester emlékeztetett a meghirdetett programjára, amelyet a választók a voksoláson elfogadtak. Dézsi Csaba András közölte azt is, hogy most levetik az öltönyt és a nyakkendőt, felveszik a bakancsot, illetve a munkásruhát, és elkezdődik a munka. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy polgármesterként számíthat a város két fideszes országgyűlési képviselőjére, Simon Balázs Róbertre és Kara Ákosra, valamint a magyar kormányra. Végül kiemelte: a Borkai-korszak után egy olyan Dézsi-korszakot kíván nyitni Győr életében, amely alatt a város még inkább virágozni fog.

És ezeket olvastad már?