Létrehozva: 2019.11.07.

Feltámadt a halott és enni kér: Ki, kicsoda Karácsony új stábjában?

A Mandiner névsorolvasást tartott és kiderült, hogy igaza volt Puzsér Róbertnek, amikor így fogalmazott, feltámadt a halott és enni kér. Íme Karácsony Gergely politikai „holtakból” összerakott serege.

Atkári János

A Fővárosi Csatornázási Művek igazgatósági tagja lett Atkári János volt SZDSZ-es alpolgármester, aki Demszky Gábor sajtófőnöke, kabinetfőnöke, majd városgazdálkodásért felelős helyettese volt. Jelenleg a Pénzügykutató Zrt. igazgatója.

Bodnár Zoltán

A fővárosi vagyonkezelőben Bodnár Zoltán felügyelőbizottsági tag lett. Bodnár 2014-ben a Fodor Gábor vezetésével elindult Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje volt. Korábban a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottságának szakértője, de neve előkerült a Kulcsár-brókerbotrány irataiban is. A Medgyessy-kormány alatt a Nemzeti Autópálya Rt vezérigazgatója, majd elnök-vezérigazgatója.

Bollok Attiláné

A BKV-nál felügyelőbizottsági tag lett Bollok Istvánné. Korábban Budafok szocialista polgármestere volt.

Czeglédy Gergő

A közlekedési cég felügyelőbizottságába bekerült Czeglédy Gergő óbudai egyéni képviselő, MSZP-s politikus. Czeglédy korábban Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes titkárságvezetője volt.

Draskovics Tibor

Draskovics Tibor volt pénzügyminisztert a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. igazgatósági tagjának választották. Draskovics a Gyurcsány-kormány pénzügy-, majd a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli minisztere, később igazságügyi és rendészeti minisztere volt.

 

Draskovics Tibor és Bajnai Gordon

Élő Norbert

BVH Városüzemeltetési Holding felügyelőbizottságába került Élő Norbert, aki a Demokratikus Koalíció színeiben indult a XII. kerületi polgármesteri posztért, ám kikapott. Élő emellett a főváros tulajdonosi bizottságába is bekerült. Korábban négy évig ült a Főtáv vezetőségében.

Gál J. Zoltán

Karácsony kampányát Gyurcsány Ferenc volt kabinetfőnöke, államtitkára, Gál J. Zoltán vezette. Gál J. a BVH Városüzemeltetési Holdingnál lett igazgatósági tag. Apja Gál Zoltán korábbi MSZMP-s politikus.

Gy. Németh Erzsébet

Főpolgármester-helyettes lett Gy. Németh Erzsébet DK-s politikus, aki a Hagyó-korszakban az MSZP frakcióvezetője volt a fővárosban.

Gy. Németh Erzsébet

Havas Szófia

Az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának tagja lett Havas Szófia. Havas Szófia Horn Gyula unokahúga. Korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt mondta, szerinte 1956 nem forradalom volt, az '56-os forradalmárok pedig nyilasok voltak: „1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni, mert a börtönből kiszabadult nyilaskereszteseket nem tudnám semmilyen módon forradalmároknak nevezni. Ahogyan azokat a géppisztolyokkal köröző fiatalokat sem, akik ugyanúgy járták a házakat, mint 1944-ben zsidókra vadászva. (...) Kádergyerek voltam egy mártír apával és egy szochazás nevelőapával, ráadásul anyai ági nagyapám a Vörös Hadsereg egyik tábornokaként szolgált”

Józsa István

A Fővárosi Vízművek Zrt. igazgatósági tagja lett. Korábban Újbudán volt szocialista országgyűlési képviselő.

Katona Tamás

A Budapesti Közlekedési Zrt. felügyelőbizottságába bekerült Katona Tamás. Katona a Leningrádi Tudományegyetemen végezte tanulmányait. Gyurcsány miniszterelnöksége alatt a Pénzügyminisztérium politikai, majd közgazdasági államtitkára volt, 2014 szeptemberétől 2016 júliusáig az MSZP pártigazgatója. Katona pénzügyi államtitkárságának utolsó évében, 2006-ban a magyar költségvetés hiánya európai, sőt világrekordnak számított, a deficit egyedül a háború sújtotta Libanonban volt magasabb. Csak emlékeztetőül: az államháztartási hiány 2006 negyedik negyedévében a GDP 9,8 százalékát, az év egészében pedig 8,9 százalékát tette ki. Az államadósság növekedési üteme 2006-ban 15,2 százalék volt.

Kiss Ambrus

Kiss Ambrus, az MSZP-közeli Policy Agenda vezetője Karácsony ötödik főpolgármester-helyettese lett. Kiss 2002-től a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, 2003. márciusától miniszteri tanácsadó volt a Miniszterelnöki Hivatalban. 2006. és 2007. között a szociális és munkaügyi miniszter kabinetfőnöke volt, ezt követően pedig 2009-től a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kabinetfőnöke volt, 2009. áprilisától pedig társadalompolitikai szakállamtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút