Létrehozva: 2020.03.04.

Érdekes dolgokat mondott egy orosz tudós a koronavírusról, nem lesz „társbérlő”?

Értelmetlen rongyoknak nevezte például a sokak által viselt szájmaszkokat, miközben óvott a koronavírus lebecsülésétől. Dmitry Lvov, Oroszország leghíresebb virológusprofesszora kifejtette, miért is fertőz annyira gyorsan ez a vírus.

A hivatalos nevén Covid-2019-nek nevezett koronavírus szerinte azért veszélyesebb, mint más vírusok, azért nehéz ellene küzdeni mert a véráramon keresztül gyorsan eléri az alsóbb légzőrendszert, és a vér és az oxigén révén gyorsan behatol a tüdő apró ereibe.

Következésképpen „a vér, a vérplazma és a vér egyéb elemei tüdőödémát okoznak, így az ember nem tud lélegezni és meghal” – mondta Lvov professzor az orosz állami tévében.

Fontos tudni, hogy míg világszerte közel 90 000 koronavírus-esetet jelentettek, „az influenza eközben, ugyanannyi idő alatt körülbelül 5 millió fertőzést okozott”. És annak ellenére, hogy alacsonyabb a halálozása, az influenza „sokkal több embert ölt meg” ugyanebben az időszakban.

„A karanténnak van értelme, de a hétköznapi életben kapható maszkokat felesleges viselni” Mivel nem létezik koronavírus-oltás, egyedül a karantén lehet a terjedés megállításának fő eszköze.

A professzor dicsérte a kínai intézkedéseket, szerinte, ha a kínai hatóságok nem katonai-rendőri eszközökkel vonnak vesztegzár alá ennyire nagy területeket, a vírus még nagyobb sebességgel terjedt volna szét a világon.

A professzor szerint az ijesztő hírek ellenére már most lassul a koronavírus terjedése és a járvány kitörése után hozzávetőleg egy évvel bizonyára eltűnik majd. A vírus ugyanis még nem alkalmazkodott a sokféle és nagyon változatos emberi populációhoz, amelyet a virológusok „idegenek találkozójának” hívnak, és annak esélye, hogy ember által széles körben terjesztett betegséggé váljon, „csekély”. Vagyis nem lesz olyan népbetegség belőle, mint az influenzából, amelynek vírustörzsei már-már az emberiséggel együtt élő „társbérlőkké” váltak.

A koronavírus a tudósok álláspontja szerint néhány hónapon belül „visszatér a denevérekhez, és tíz vagy húsz év alatt újra felbukkan, talán Kínában, talán Oroszországban” – jósolta az orosz professzor.

Karanténban az összes versenyző

Egy egész nemzetközi kerékpáros versenyt, az összes résztvevővel együtt karanténba helyeztek az Egyesült Arab Emirátusokban. Egy francia csapatmenedzser éhségsztrájkkal fenyegetőzött, mert az összes versenyzőt sújtó karantén szerinte „meghaladja az tisztesség határát”, magyarán eltúlzott és tisztességtelen. Az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi tisztviselői szerint nyolc versenyzőről és kísérőikről köztük két orosz – bebizonyosodott, hogy koronavírussal fertőzöttek. Ezért a 600 versenyzőt és velük érkezett személyzetet karanténba helyezték Abu Dhabi két szállodájában.

„Úgy gondolom, hogy most már túlteljesítettük mindazt, ami elvárható, ez így már tisztességtelen” – mondta Roberto Damiani, a francia Cofidis csapat sportigazgatója az olasz sajtónak küldött nyílt levélben, kihangsúlyozva, hogy ő és csapata két esetben is negatív tesztet produkált.

Bár a további karantén esetére éhségsztrájkot hirdetett, Damiani kijelentette, hogy a versenyszervezők „mindent megtesznek a probléma megoldása érdekében”. De azért hozzátette, hogy a csapata szobáit nem takarítják megfelelően és hogy a „szálloda kukái” kiürítetlenül állnak a szálloda folyosóján. Mindez történik Abu Dhabiban, a híres luxushotel, a Crowne Plaza negyedik emeletén.

A sportmenedzser kijelentette, ha a helyzet az elkövetkező néhány órában nem oldódik meg, éhségsztrájkba kezd.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Telegdy-Kapás Boglárka teljesen összeomlott

origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

borsonline.hu

„Ilyen helyzetben pofont kapni..." - Kökény Dani menedzsere az internetről értesült, hogy az énekes dobta őt

mandiner.hu

Németországban felismerték: hatalmasat tévedtek a magyarokkal kapcsolatban

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

hirtv.hu

Paláver - Magyar Péter megjelent provokálni Szentkirályi Alexandra standjánál + videó

origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

ripost.hu

Fogadjunk, hogy rájuk sem ismersz! Így néznek ki a Farm, ahol élünk sztárjai ma – galéria

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

POLITIK

Sulyok Tamás: Magyarország nem adja fel szuverenitását

POLITIK

Elfogadják-e végre a migránstörvényt a brit parlamentben?

POLITIK

Magyar Pétert már körbefonta a dollárbaloldal