POLITIK

Emmi: A baloldal hazug állításaival ellentétben a magyar egészségügy felkészült

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) pénteki közleménye cáfolja az álhíreket..
  • Szerző: Ripost

„A sajtóban megjelent kamuhírekkel és a baloldal hazug állításaival ellentétben szeretnénk leszögezi, hogy a kórházakban van elég hely, van elég lélegeztetőkészülék és van elegendő szakember is” – fogalmaz közleményében a tárca. A tájékoztatás szerint jelenleg 1839 lélegeztetésre alkalmas ágy áll rendelkezésre, amelyek közül 812 koronavírus-fertőzött betegek kezelésére lett felkészítve.

Az ágyakon pénteken 29 koronavírusos beteget kezeltek – fűzik hozzá.

Ugyanakkor további 9487 kórházi ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek ellátására, melyből pénteken 384-et használtak, valamint több mint 16 000 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, és ezek a kapacitások szükség esetén tovább bővíthetők – sorolják.

Arra is emlékeztetnek: a járvány kezelésére még a tavasz folyamán kidolgozott a magyar egészségügy egy tervet, amelynek lényege, hogy azért végzik kevés kórházban a covidos betegek kezelését, hogy minimalizálják a fertőzés kockázatát. Azonban ha egy kijelölt intézmény megtelik, akkor az előzetes terveknek megfelelően egy következő intézmény lép be a koronavírusos betegek ellátási körébe, ahová más intézményből irányítanak át egészségügyi dolgozókat, orvosokat, nővéreket és technikusokat – ismertetik.

„Arra kérjük a baloldalt, hogy ne ugyanazt tegyék, mint a járvány első hulláma idején, a kamuvideók és a kamuhírek gyártása helyett inkább a védekezést segítsék” – áll a közleményben.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?