POLITIK

Elvégezték a századik tüdőtranszplantációt Magyarországon

Megtörtént a századik tüdőtranszplantáció Magyarországon, ezt Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere jelentette be.
  • Szerző: Angie

Kásler Miklós büszkén jelenthetem be, hogy január 25-én megtörtént a századik tüdőtranszplantáció a Magyar Tüdőtranszplantációs Program keretein belül az Országos Onkológiai Intézetben. A beteg már túl van operatív időszakon, és a késői rehabilitációja folyik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest, 2021. január 18.
Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere ikl

− mondta Kásler Miklós, hozzátéve, hogy hamarosan átadják az Onkológiai Sebészet új mellkassebészeti műtőblokkját, amelyet Magyarország Kormánya 3 milliárd forinttal támogatott.

Ez az új műtőblokk megteremti annak a lehetőségét, hogy már a határon túli honfitársaink is részt vehessenek a Magyar Tüdőtranszplantációs Programban

– fogalmazott a miniszter. Az MTI idézi az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményét, melyben azt írják, az első magyar tüdőtranszplantációt 2015. december 12-én végezték el az Országos Onkológiai Intézetben. A Magyar Tüdőtranszplantációs Program az első időszakban a Bécsi Egyetem Transzplantációs Programjának részeként indult, 2020 szeptembere óta pedig önálló európai programként működik tovább.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?