NÍNÓ

Dunai hajótragédia: fordulat az ukrán kapitány ügyében

A kapitány letartóztatását meghosszabbították, miután az ügyészi fellebbezésnek ma helyt adtak.
  • Szerző: Ripost

A másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezés alapján a dunai hajóbaleset miatt gyanúsított ukrán kapitány letartóztatását egy helyett három hónappal hosszabbította meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Hableány-ügyben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség korábban indítványozta, hogy a bíróság további három hónappal – november 30. napjáig – hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatásának határidejét.

A bíróság a letartóztatást azonban csak szeptember 30-áig hosszabbította meg.

A kerületi ügyészség álláspontja szerint a büntetőeljárási törvény által lehetővé tett három hónappal szükséges meghosszabbítani a kényszerintézkedést, emiatt a végzés ellen fellebbezést jelentett be.

A Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezést alaposnak tartotta, az ügyészség indokait osztotta és emiatt megváltoztatta az elsőfokú határozatot. A másodfokú bíróság a letartóztatást november 30. napjáig hosszabbította meg.

A Hableány sétahajó a Margit híd közelében süllyedt el május 29-én, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hivatalosan 27 ember halt meg, egy utast még mindig keresnek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?