KÜLFÖLD

Drámai mértékben megugrott az új fertőzöttek száma Olaszországban

Először fordult elő, hogy egy napon belül 4000 fölé kerüljön a regisztrált új betegek száma. Elkeseredett küzdelem folyik az életekért.
  • Szerző: D.K.

Ma reggel arról szóltak a híradások, hogy Olaszországban pillanatnyi megtorpanás után, ami tényleg reményre adott okot, hogy esetleg lecsitulás indul – hétfőn a vasárnapi 3500-hoz képest 300-al csökkent az új betegek száma – újra emelkedés volt tapasztalható. Kedden ismét 3500 körüli új beteget regisztráltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

Borúlátó szakértők ezt úgy értelmezték, hogy hamarosan kiugrás következik – sajnos erre mindössze egyetlen napot kellett várni. Szerdán ugyanis minden korábbinál több, összesen 4207 új megbetegedést jegyeztek Olaszországban. Az egy napra eső halálozások száma is minden eddiginél több: 475.

Spanyolországban is egyre csak erősödik a járvány intenzitása, ma 2007 új beteget regisztráltak. Az egyes országok statisztikáit pontosan itt tudja nyomon követni: KATTINTSON ERRE A LINKRE!

Érdemes tüzetesen elmélyedni az adatokban, mert napról napra követni lehet a trendet, így például azt is, milyen sebességgel közelít hazánk felé az immár pandémiának, világjárványnak nevezett koronavírus-járvány. A legijesztőbb mutató az egyes országok adatsorának a legvégén található, ez a szám azt mutatja meg, hogy 10 millió lakosra hány regisztrált megbetegedés esik. Kína esetében ez a szám 56, míg Olaszország esetében 591!

Újra és újra felmerül a kérdés, hogy miért pusztít sokkal hevesebben Olaszországban a COVID-19 kódnevű vírus... Már felmerült az esetleges mutáció lehetősége is....

És ezeket olvastad már?