HARCÉL

Dagad Karácsonyék botránya: jobb lett volna a bocsánatkérés az ócska hazudozás helyett

Karácsony Gergely kommunikációs agytrösztje kétségbeesetten próbálja elkenni a főpolgármester felelősségét a Pesti úti idősotthonban kialakult járványgóc ügyében. A jelek szerint még dokumentum hamisításával is megpróbálkoztak.
  • Szerző: Ripost

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányifón a Pesti úti idősotthonban történtekkel kapcsolatban kérdésre válaszolva azt mondta, kiderült, hogy az idősotthont vezető Skultéti József leánykori neve Gál J. Zoltán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A miniszter ezzel arra utalt, hogy a PestiSrácok egy informatikai adatra hivatkozva állítja: Karácsony Gergely bizalmi embere, Gál J. Zoltán gépén készülhetett az a levél, amit a főpolgármester úgy mutatott be hétfőn saját közösségi oldalán, mintha az az idősotthon vezetőjének, Skultéti Józsefnek lenne a beszámolója az otthonban hozott járványügyi intézkedésekre.

Karácsony Gergely ez alapján mondta azt: legalább egy, de időnként egyszerre két orvos is dolgozott az intézményben.

Müller Cecília országos tiszti főorvos viszont azt nyilatkozta az operatív törzs hétfői tájékoztatóján, hogy a fenntartó legalább egy hétig, amikor a Pesti úti otthon a járvány egyik gócpontjává vált, nem biztosított orvosi ellátást a lakóknak.

Gulyás szerint azok a magyarázatok nem életszerűek, amik azt próbálják bizonygatni, hogy nem Gál J. Zoltán írta a szóban forgó dokumentumot.

„Minden jel arra mutat, hogy Gál. J Zoltán felhatalmazva érzi magát, hogy az intézményvezetők helyett írjon leveleket” – mondta Gulyás Gergely. „Az ügy súlyos, és jobb lett volna a bocsánatkérés az ócska hazudozás helyett, amit ebben a főváros folytat” – tette hozzá a miniszter.

Elképesztő magyarázat

A Főpolgármesteri Hivatal Sajtókapcsolati Csoportja szerint csak azért került szerzőként Gál J. Zoltán neve a Pesti úti Idősek Otthona vezetőjének, Skultéti József aláírásával közzétett hivatalos levelébe, mert ő konvertálta át az intézmény vezetőjétől e-mailben érkezett dokumentum tartalmát. Ugyan egy .doc kiterjesztésű file pdf-be való konvertálása során a szerző nem változik, de Gál J. Zoltán számítógépe nem úgy működik, mint a többi földi halandóé. Skultéti pedig továbbra is állítja, ő küldte a levelet a főjegyzőnek, amit átkonvertáltak, de a tartalmán nem változtattak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?