POLITIK

Csúnyán nézni sem szabad a migránsokra

Rosszat mondani róluk meg aztán végképp nem szabad.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Migránsokat sértettek meg, ezért kerültek bíróság elé norvég állampolgárok. Azokat a bevándorlókat viszont nem büntették meg, akik trágárkodtak és azt mondták egy rádióinterjúban, hogy túl rövid ruhát viselnek a norvég nők, ezért erőszakolják meg őket.

Nemrég egy norvég rádióinterjúban néhány szomáliai fiatal kijelentette, hogy a norvég lányok kurvák és azért erőszakolják meg őket, mert túl kevés ruhát viselnek. A gyűlöletbeszédről szóló törvény szerint ez nem rasszista kijelentés, jóllehet a legtöbb norvég annak tartja – írta a Voiceofeurope, annak kapcsán, hogy a napokban három norvég állampolgár is bíróság elé kerül gyűlöletbeszéd miatt és mindhárman akár 3 éves börtönbüntetést is kaphatnak.

Az egyik vádlott egy hatvanas éveiben járó férfi, aki tavaly Oslo, Töyen kerületében rákiáltott három bevándorló nőre, hogy “feketék, menjetek haza, itt nem kívánatosak vagytok”. Az esetből per lett, amelynek a végén a férfit 10 ezer norvég koronára (kb. ezer euró) büntették meg. Ő azonban ezt nem fizette ki, ezért most ismét a bíróság elé áll.

A második vádlott egy 50-es éveiben járó nő, aki szintén a „feketék” kifejezést kiabálta, egy fiatal afrikaiakból álló csoport felé egy oslói bevásárlóközpontban. Állítólag náci karlendítés mellett még „Heil Hitler”- t is kiabált néhány rendőr szeme láttára. A külföldiekkel szembeni úgynevezett „gyűlöletbeszéd” harmadik esetében egy férfit azzal vádolnak, hogy tavaly nyáron egy oslói villamoson “undorodva” kiabált egy bevándorló nőre, majd az incidens után megütötte a villamos vezetőjét is.

A gyűlöletbeszédet Svédországban tavaly kiterjesztették a szexuális védelemre is. Már a transzneműség is védett kategória lett. Bárki, aki nyilatkozatban vagy más, megosztott üzenetben fenyegeti vagy elítéli az LMBTQ közösséget, maximum két év börtönre büntethető. Tavalyelőtt a német AfD azt szerette volna elérni, hogy aki a született németekkel kapcsolatban gyűlölködik, az is vádolható legyen gyűlöletbeszédért. A parlament többi pártja azonban ezt elutasította.

Hasonló eset: 3 év letöltendő börtönbüntetésre a belga bíróság egy nőt, amiért egy farúddal megsebesítette azt a migrációs hátterű férfit, aki hónapokon át követte őt és többször meg is fenyegette.

Egy szír menekült követte csaknem egy éven keresztül az 55 éves belga nőt, miután szakított vele rövid kapcsolatukat követően. A férfi megszállottan zaklatta volt barátnőjét és több fenyegető e-mailt is küldött neki, valamint a lakásánál is többször váratlanul feltűnt. A nő folyamatos rettegésben élt.

Ez történt tavaly áprilisban is, amikor a férfi ismét meglátogatta a nőt, aki rögtön felhívta egy volt kollégáját, hogy segítsen. A férfi azonnal a helyszínre sietett, azonban a migráns elmenekült, ezért mind a ketten utána mentek és megverték egy farúddal.

Az ügyész először hat év börtönt kért mindkettőjüknek, gyilkossági kísérlet vádjával, azonban a bíróság ezt elvetette és egyszerű testi sértésnek vette, amiért mindössze három év börtön jár.

Sokakat felháborít, hogy feltűnően enyhe ítéleteket szabnak ki a migránsokra Nyugat-Európában, aminek az a következménye, hogy felhatalmazva érzik magukat újabb bűncselekmények elkövetésére.

Például bűnösnek találtak ugyan egy Franciaországban élő 18 éves afgán migránst két nő és egy kislány szexuális zaklatása miatt, de a zaklatót mégsem fenyegeti kiutasítás. Börtönben is csak egy évet kell töltenie.

A Chateau de Fontainebleau parkban az afgán migráns odarohant áldozataihoz és szexuális szolgáltatásokat kért tőlük tört angol, illetve francia nyelven, miközben fogdosta őket. A 14 éves áldozatot leteperte, és a szájával végigsimította a kislány testét. Mindegyik áldozat elmenekült a parkból, és a rendőrségnek sikerült elfognia a támadót, aki, persze, mindent tagadott. Két áldozat azonban azonosította őt.

Az ügyész 2 év börtönbüntetést kért rá, valamint, hogy 5 évre tiltsák ki Franciaországból. A bíróság szexuális támadás vétségében bűnösnek találta a fiút, de csak egyéves börtönbüntetést kapott, és nem kell elhagynia az országot.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?