POLITIK

Csodálatos tábort szervezett gyerekeknek Böjte Csaba

"Nem az én bûnöm, mégis az én büntetésem" - ezzel a mottóval indult el Balassagyarmaton az a tábor, amelyben a fogvatartottak gyerekei is Böjte Csaba árvái vettek részt. A táboroztatás célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a büntetésüket töltő elítéltek otthon maradt gyermekeire, egyúttal nekik olyan értékeket adjon, amelyek számukra kapaszkodót adhatnak a mindennapi életben.
  • Szerző: Ripost

 Kedveskedtek a gyerekeknek

Büntetésüket töltő elítéltek gyermekei és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árvái közösen táboroztak Balassagyarmaton a börtön által szervezett tematikus művészeti táborban augusztus 5-től. A közös programok mellett a gyerekek foglalkoztak a komolyzenével, a könnyűzenével, a tánccal és a festészettel is, ám ezek mellett a bűnmegelőzési és motivációs előadások is színesítették a táborozók napjait. Meglátogatta őket Böjte Csaba is, aki a család fontosságáról és a hit teremtő erejéről beszélt a gyerekeknek.

Fontosnak tartják a családot

A tábor célja az volt, hogy választási lehetőséget és utat mutasson a helyes értékrend felé, egyúttal hatást gyakoroljon a büntetésüket töltő szülőkre is, hiszen a családi kapcsolatok erősödésével a börtönártalmak is csökkenthetők.

A tábor zárásaként a gyermekek szombaton rendkívüli családi látogatófogadás keretében találkozhatnak majd börtönben lévő szüleikkel. Az egyedülálló program a Belügyminisztérium, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, illetve a Vidékfejlesztési Hálózat segítségével, a Társadalmi Visszailleszkedést Segítő Egyesület és a Gondoskodás Közhasznú Egyesület összefogásával valósult meg.

Családi látogatóhelyiségeket alakítottak ki

A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az elítéltek a büntetésük ideje alatt, családtagjaikkal továbbra is szoros köteléket ápoljanak. Továbbá azt is szem előtt tartják, hogy a gyerekeket ne viselje meg túlságosan a szigorú közeg. Éppen ezért gyermekbarát családi látogatóhelyiségeket hoztak létre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?