Létrehozva: 2020.03.25.

C-vitamin koronavírus ellen? New Yorkban ezzel próbálkoznak

Egy New York-i klinikán C-vitamin nagy dózisú, intravénás adagolásával próbálkoznak súlyos állapotban lévő koronavírus-betegeknél. Nyilatkozott a kezelőorvos.

Dr. Andrew Weber elmondta, hogy az intenzív osztályon fekvő betegek 1500 mg C-vitamint kapnak naponta többször is, intravénás injekció formájában. A szakember a Daily Mail amerikai kiadásának nyilatkozott.

A Long Island-i székhelyű pulmonológus a Northwell Health klinika vezető orvosa kifejtette, hogy a betegek napi három-négy 1500 mg-os adagot kapnak. A kezelés a Kínában végzett kísérleti kezeléseken alapszik.

Jason Molinet, a Northwell klinika szóvivője szerint a C-vitamint „már széles körben használják” koronavírus kezelésére szerte a világon.

A koronavírussal kezelt betegeknek adott intravénás C-vitamin adagolásáról február 14-én kezdődött el egy széles körű klinikai vizsgálat a wuhani Zhongnan Kórházban. Az Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtárának weboldalán található információk szerint ez a kutatás várhatóan szeptember végén fejeződik be. A résztvevők egy csoportjának szervezetébe hét napon keresztül, naponta kétszer 12 gramm (a felnőttek számára ajánlott napi bevitel 90 milligram) C-vitamint fecskendeznek be intravénásan, a többiek placebót kapnak. A kutatók ezek után megfigyelik, hogy azok, akik C-vitamint kaptak, könnyebben győzik-e le a fertőzéseket, mint a kontrollcsoport tagjai.

A biztató eredmények miatt a kezelést egyre több kórházban alkalmazzák már egész New York államban. Minden egyes C-vitamin-injekció tizenhatszorosa annak, ami ebből a vitaminból ma a hivatalosan ajánlott mennyiség. Felnőtt férfiak esetében ez 90 milligramm, a nők számára pedig 75 milligramm.

„A betegek, akik C-vitamint kaptak, jellemzően jobban lesznek, mint azok, akik nem kaptak C-vitamint” – nyilatkozta az orvos „Nagyon nagy mértékben segít, de erről nem beszélnek széles körben. Talán mert a C-vitamin túlságosan is hétköznapi dolognak számít, nem egy agyonreklámozott gyógyszer” – nyilatkozta dr. Andrew Weber.

A Northwell Health az USA keleti partvidékének legnagyobb egészségügyi szolgáltatója, csak New York államban 23 kórházat üzemeltet.

Dr. Weber elmondta, hogy a C-vitamin csak egy kezelés több más mellett, amelyet a koronavírusos betegek kapnak. Próbálkoznak maláriaellenes gyógyszerrel, azitromicin-tartalmú antibiotikummal, különféle biológiai anyagokkal és vérhígítókkal.

Weber szerint a koronavírusos betegek a szervezetükben fellépő nagymértékű gyulladás miatt jellemzően túlreagálják a fertőzést. Emiatt a szervezet C-vitamin-szintje hirtelen lecsökken, ami viszont újabb egészségügyi problémák forrása lehet. Ezért szükséges az intravénás adagolás.

A hivatal még mindig kételkedik A koronavírus megjelenése után a táplálékkiegészítő piacon máris megjelentek azok a termékek, amelyeket azzal reklámoznak, hogy védelmet nyújtanak a koronavírus ellen. Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) és az Amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FCC) már komoly szankciók bevezetését tervezi azon cégek ellen, amelyek ilyen módon a vásárlók megtévesztésével próbálnak haszonhoz jutni. Az Amerikai Táplálkozástudományi és Dietetikai Akadémia szóvívője, Julie Stefanski szerint az orvostudomány jelenleg még mindig nem tudja pontosan, hogyan lehet az immunrendszert befolyásolni, hiába állítanak mást a táplálékkiegészítő cégek. Több tanulmány szerint azonban a C-vitamin az immunrendszer számos funkciójára is kedvezően hat. Az aszkorbinsav serkenti az interferon termelődését, mely segít annak megelőzésében, hogy a sejteket vírus fertőzze meg. A falósejtek működését is serkentheti, melyek a nem kívánatos felesleges anyagok eltávolítására szolgálnak. A fehérvérsejtekben, melyek a test mindenféle típusú fertőzése elleni védelméért felelősek, elégséges C-vitamin-bevitel esetén hatalmas mennyiségben képesek a fertőzés helyére szállítani az aszkorbinsavat Ráadásul az aszkorbinsav segít az oltás utáni immunreakció kialakulásában is.

   

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az F1 Kínai Nagydíj szabadedzése élőben

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

metropol.hu

Ezt gondolják kollégái a Delta digitális műsorvezetőjéről

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

metropol.hu

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

travelo.hu

Videó: Anyukája mellett szinte eltörpül a Szegedi Vadaspark legújabb, cuki lakója

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

POLITIK

Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?