BOZÓT

Koronavírus-gyanú miatt fertőtlenítik a Havanna lakótelep szakrendelőjét

Pánikra semmi ok, egyelőre nem igazolták a laborvizsgálatok a gyanút. Ettől függetlenül beindult az ilyenkor szokásos gépezet.
  • Szerző: Ripost

Szaniszló Sándor, a 18. kerület polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy a Zsebők Zoltán szakrendelőben ma délelőtt, az egyik háziorvos koronavírus-gyanút állapított meg az egyik betegnél.

A gyanú miatt az egész második emeletet lezárták, és fertőtlenítik, továbbá minden beteg adatát felvették, aki a váróban tartózkodott. A fertőzésgyanús beteget elkülönítették, jelenleg várják a mentőt.

Ahogy azt Szaniszló is hangsúlyozza, a pánikra, ijedtségre semmi ok, a gyanút klinikai laborvizsgálatok egyelőre nem igazolták.

„Mind a szakrendelőben, mind az önkormányzat intézményeiben félszáz kézfertőtlenítő adagolót helyeztünk ki” – írja a polgármester, aki egyben figyelmeztet is: aki a koronavírus tüneteit észleli magán ne menjen orvoshoz!

Ha a közelmúltban (14 napon belül) olyan országban járt, ahol új koronavírus-járvány zajlik, vagy kapcsolata volt valakivel, aki az érintett területről érkezett, és ezt követően a betegség tüneteit észleli magán, akkor haladéktalanul hívja fel háziorvosát, vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható zöldszámai (06-80-277-455 vagy 06-80-277-456) valamelyikét!

Ha nem feltétlenül szükséges, emberek közé, orvosi váróba ne menjen, tömegközlekedést ne használjon, maradjon otthon!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?