BOZÓT

Koronavírus: Bevásárlólistával rövidíthetjük le a vásárlási időt

Fontos tanácsokat osztott meg a dietetikus a vásárlással, és a hazavitt dolgok kezelésével is.
  • Szerző: Ripost

„Ajánlott bevásárlólistát készíteni, hiszen ezzel lerövidíthető a vásárlásra fordított idő, ami különösen fontos a koronavírus-járvány idején” – hangsúlyozta a Somogyi-Kovács Anita, dietetikus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Az előrecsomagolt termékeket – mint például a joghurtot, tejfölt – hazatérés után érdemes áttörölni és rövid ideig kint hagyni az asztalon. Más termékeknél – például húsoknál – fontos az alapos átfőzés, átsütés. A zöldségeket alaposan meg kell mosni, illetve meghámozni.

zeller 01

Fotó: Pixabay.com

Mindemellett – még bevásárlás előtt – fontos otthon rendet tenni, alaposan fertőtleníteni a felületeket. Főzés előtt nagyon alaposan kezet kell mosni, a mosogatószivacsot is ajánlott fertőtleníteni, mert abban könnyen megtapadnak a baktériumok, és a konyharuha is legyen tiszta – sorolta a tanácsokat.

Somogyi-Kovács Anita arra is felhívta a figyelmet: nagy a veszélye annak, hogy ilyenkor unalmukban többet nassolnak az emberek. Ennek kapcsán megjegyezte, csoki helyett ajánlott például sárgarépát fogyasztani.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?