BOZÓT

Kocsis Máté: vérlázító a megölt Csenge ügyében hozott bírósági ítélet

Közösségi oldalán kommentálta a szerdai ítéletet Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A legtöbb netező ugyanezen az állásponton van.
  • Szerző: Ripost

 

„Megöltek egy 17 éves lányt. A bíróság négy évet elegendőnek tartott büntetésként. Az elkövető az előzetesben töltött idő miatt az ítélet után hazasétált. Vérlázító.” – írta Kocsis Máté Facebook oldalán. A Fidesz frakcióvezetője a borsodnádasdi brutális gyilkosság ügyében hozott keddi ítéletet kommentálta így.

A borsodnádasdi gyilkossággal gyanúsított B. Richárd MTI Fotó: Vajda János

A 17 éves K. Csenge holttestére 2017. szeptember elején találtak rá egy aknában. Mint később kiderült, a vádlott, B. Roland találkozott beszélt meg a lánnyal, akivel veszekedni kezdtek, a férfi többször megütötte, majd a még életben lévő lányt a vízaknába dobta, akinek halálát fulladás okozta. Kedden a bíróság a férfit 4 évre ítélte, a bíró indoklása szerint B. Roland mindössze gondatlan emberölésben bűnös. Az ugyanis, hogy ő bántalmazta Csengét, mielőtt a vízaknába dobta, minden kétséget kizárólag nem állapítható meg. Az előzetesben töltött évek miatt a férfi szabadon távozhatott a bíróságról.

A tárgyalás után a lány jelen lévő édesanyja összeomlott, mentőt kellett hívni hozzá. A meglepő ítéletet azóta rengetegen kommentálták, a magyar netezők között nem akad olyan, aki egyetértene a csekély büntetéssel, vagy ne háborította volna fel a bírónő – valóban vérlázító – ítélete.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?