BOZÓT

Kiutasították az országból a karanténba tett iráni diákokat

Kiutasítottak két iráni egyetemistát Magyarország területéről, miután nem tartották be a Szent László kórház karanténjának szabályait.
  • Szerző: Ripost

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság – Magyarország államhatáráig történő kitoloncolással – kiutasított Magyarország és az Európai Unió területéről két iráni állampolgárságú, Magyarországon hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistát, akik a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén a részükre karanténként kijelölt szobát engedély és védőruházat nélkül elhagyták, oda a többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, hangosan elégedetlenkedtek, az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, az utasításaiknak nem tettek eleget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


MTI/Szigetváry Zsolt

A kiutasítás végrehajtását annak feltételeinek megteremtéséig felfüggesztették, az érintettek részére kötelező tartózkodási helyet jelöltek ki. A két 23 éves férfivel szemben egyidejűleg három év Magyarországra történő beutazási és tartózkodási tilalmat is elrendelt az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság.

Az egyetemisták ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság járványügyi szabályszegés vétség elkövetése miatt tovább folytatja az eljárást, amely távollévő terheltekkel szemben is befejezhető.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?