BOZÓT

Gyurcsányék folyamatosan pénzelték a diákok pénzét lenyúló Czeglédyt

Az Origó birtokába jutott dokumentumok szerint rendszeres pénzmozgás lehetett a diákpénzeket eltüntető szocialista ügyvéd és Gyurcsány cégei között. Tiltott pártfinanszírozás?
  • Szerző: Ripost

Az Origo birtokába került dokumentumok szerint Gyurcsány Ferenc feleségének a cége nem csupán egy baráti kölcsönt adott az előzetesben ülő Czeglédy Csabának, hanem rendszeresen nyújtott üzletszerű  pénzügyi "segítséget". Így pedig tiltott pénzintézeti tevékenység gyanúja merülhet fel az Altus Zrt.-vel szemben.

A DK elnöke korábban kissé zavartan, a dolgokba bele-belebonyolódva azt nyilatkozta, hogy csak idén kereste meg őt Czeglédy, hogy pénzügyi gondjain segítsen, mert a diákok hiányzó pénzét kéne visszafizetni. Időközben azonban kiderült, hogy a bukott miniszterelnök nem egészen "tényszerű", hiszen Czeglédy és az Altus között már tavaly létrejött egy kölcsönszerződés.

Ráadásul Gyurcsány arról panaszkodott, hogy  Czeglédy letartóztatása miatt veszni látszik a kölcsön összege, miközben a dokumentumok szerint a tavalyi kölcsönt Czeglédyék kamatostul visszafizették.

A napokban előkerült egy több- oldalas, a kölcsönszerződéseket részletesen szabályozó, csak banki körökben használatos, profi pénzügyi szakemberekre valló irat is, amely arra utal, hogy Gyurcsányék és az adócsalás vádjával letartóztatott Czeglédy, aki mellékesen emeszpés politikus, rendszeresen "pénzeztek" egymással. Ez pedig már Gyurcsány pártja révén felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját is!

Mint ismeretes, az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordult Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő, mert kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc cége, a másfél milliárdos(!) uniós megbízást elnyerő Altus adott pénzt Czeglédy Csabának. Méghozzá abból a pénzből, amit az Európai Bizottság  adott  a Gyurcsányék vezette  Altus  konzorciumnak. Az átadott pénzt aztán Czeglédy jó eséllyel pártcélokra is fordította.

Figyelmet érdemlő, érdekes részlet, hogy Czeglédy cégének, a Human Operator Zrt.-nek a pénzügyi központja nem Szombathelyen, hanem az osztrák Oberbank ausztriai központjában van. Így válik érthetővé az is, hogy miért tagja a Human Operator Zrt. felügyelőbizottságának az Oberbank szombathelyi fiókvezetője.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?