RIPOSTER

Böjte atyával is találkozott a végtag nélküli prédikátor

Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron is járt, nemcsak Budapesten a világhírű végtag nélküli keresztény prédikátor, a szerb származású Nick Vujicic. Akit a Várban fogadott Orbán Viktor miniszterelnök is..
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A magyar kormány támogatásával érkezett a világhírű motivációs tréner Nick Vujicic Erdélybe. Szerdán Kolozsváron nyolcezer, csütörtökön pedig Sepsiszentgyörgyön négyezer fős hallgatóság előtt beszélt a kezek és lábak nélkül született keresztény tréner. Pénteken pedig két előadás tartott a budapesti Papp László Arénában.

Higgy, remélj, szeress! című előadásában a feltétel nélküli szeretetet hangsúlyozza, és reményt kíván adni mindazoknak, akik rohanó világunkban nem találják a boldogságot. A sepsiszentgyörgyi előadás után Böjte Csaba ferences szerzetes atyával is találkozott Vujicic.

Nick Vujicic és Böjte atya

Nick Vujicic Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön és Budapesten járt

 

Az ausztráliai származású Vujicic, saját életútja során tapasztalta meg, hogy mennyit ér a szeretet.

„A szüleim keresztények, de azért ők is elcsodálkoztak, hogy ugyan mi lehetett Isten szándéka azzal, hogy karok és lábak nélkül születtem. Először úgy hitték, számomra már se remény, se jövő nincs, s hogy sosem leszek képes normális vagy teljes életet élni. A családom és én nem láthattuk előre, hogy a rokkantságom – a „keresztem„ – akár áldás is lehet, mely folytán kivételes lehetőséget kapok, hogy elérjek másokat, beleéljem magam a helyzetükbe, megértsem a gyötrelmüket, és vigaszt nyújthassak nekik.”

Gyermekkorában sokszor került a csúfolódó osztálytársai kereszttüzébe, így tíz évesen elhatározta, hogy öngyilkosságot követ el. Az öngyilkossági szándékáról azonban letett, mert a szülei iránt érzett szeretet erősebb volt, mint az ő reménytelensége.

17 éves korában kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken. Mára a világ minden táján tart telt házas előadás-sorozatokat, létrehozta saját nonprofit szervezetét (Life Without Limbs), valamint könyveket jelentet meg és filmeket forgat.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?