POLITIK

Az útvonalról letérő tüntetők okozták csütörtökön a legnagyobb tumultust

A nálunk vendégeskedő Erdogan biztonságos haladását is veszélyeztették a kijelölt útvonalról szándékosan letérő, így fokozott tumultust okozó tüntetők. Aztán még ott volt a Fradi nemzetközi meccse is.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Erdogan csütörtöki látogatásával egy időben négy politikai demonstráció is zajlott Budapesten. Ráadásul nem az előre bejelentett útvonalakon.

A diplomáciai esemény mellett jelentős ráhatással volt a főváros közlekedésére csütörtökön négy, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény is, ezek egy részét a bejelentők nem az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek pénteken.

Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki találkozójának idején a rendőrség korlátozó intézkedéseket vezetett be Budapest egyes területein, hogy a védett személy akadálytalanul és biztonságosan haladhasson a programhelyszínek között.


Csécsi Soma alezredes az MTI-nek elmondta: a diplomáciai esemény mellett jelentős hatással volt a főváros közlekedésére csütörtökön négy politikai gyűlés.

„Ezek egy részét nem a bejelentésekben és az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le, a rendezők eltértek például a vonulásos rendezvény előre bejelentett útvonalától” – mondta a szóvivő.

Hozzátette: ebből az is következik, hogy az ezekkel a gyűlésekkel érintett terület kiterjedt, a főváros közlekedésére gyakorolt hatásuk így megnövekedett.
Mint mondta, a török elnök Budapest közúthálózatának mintegy 94 ezred százalékán közlekedett, és 15 kerületet nem is érintett.

Hozzátette, a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában csütörtökön Budapesten játszott a Ferencváros-CSZKA Moszkva mérkőzés közlekedésre gyakorolt hatásáról sem szabad elfeledkezni.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?