Létrehozva: 2020.05.14.

Az észak-koreai diktátor Örömbrigádja

Hagyomány Észak-Koreában, hogy tizenéves lányok szórakoztatják az ország első emberét. A hivatalos formában működő szolgáltatás taktikai okok miatt egy darabig szünetelt, de most a Kedves Vezetőnek hála, újjáéledt a tradíció… Nem tudni, hogy mindez összefüggésben van-e azzal, hogy nemrég hamis halálhírét költötték a különös diktátornak. Aztán kiderült, hogy csak elbújt a koronavírus elől.

A diktátorok a világ minden táján előszeretettel telepednek rá országuk erőforrásaira, hogy pazarló és fényűző életmódjukat finanszírozhassák. A luxus persze rendesen megcsapolja az amúgy szegényes államháztartást, s ez Kim Dzsong-un esetében sincs másként. A Kedves Vezető hedonista életvitelét a számok is jól tükrözik: 2018-ban 645 millió dollárt fordított magánkiadásaira. Imádja a francia pezsgőt, a konyakot, az orosz kaviárt és az A-kategóriás autókat – személyes járműparkjában például több vadonatúj Mercedes is található. A luxuskiadásokra most rátesz egy lapáttal, hogy Kim Dzsongun vissza kívánja állítani a kommunista dinasztia nagy múltú háremét, az Örömbrigádot.

 

Szélnek eresztett pillangók

Kim Dzsongun 2011-ben vette át a Kommunista Koreai Munkapárt irányítását. Puccskísérletektől rettegve azonnal politikai tisztogatásba kezdett – szélnek eresztette a szexi tinilányokból álló csapatot pedig az Örömbrigádot még nagyapja, Kim Ir Szen alapította. Titkosszolgálati jelentések szerint a kommunista diktátor megunta a hárem nélküli uralkodást, és már restaurálta az örömtársulatot.

 

Boldog vezér, Bölcs vezér

Ha igazak a hírek, Kim Dzsong Un személyesen indult „nőgyűjtő” túrára, és ő maga válogatta össze Észak-Korea legszebb lányait. A kiválasztottak egy része táncos, színész vagy énekes lesz, míg mások szobalány besorolással kerülnek a diktátor phenjani palotájába. A vezér szórakoztatására toborzott lányok átlagéletkora 14-15 év, a szülők pedig csupán annyi információról kapnak, hogy a gyereküket komoly kormányzati megbízásra kérték föl.

 

Kitörési pont

A társulat tagjai körülbelül 4000 amerikai dollárnak (1 millió forint) megfelelő összegben kapnak juttatásokat, ami nagyon komoly fizetésnek számít a kommunista diktatúrában. Ennyi pénzből a lányok még családtagjaik számára is színvonalas egzisztenciát tudnak biztosítani. A hárem tagjának lenni valódi karrierlehetőségnek számít, ugyanis akik kiöregszenek – azaz elérik a 20 éves kort –, azokat nyugdíjazzák és magas rangú katonatisztekhez adják feleségül.

Miután az észak-koreai diktátor április közepén hiányzott az ország és a párt egyik legfontosabb ünnepéről, a kommunista állam alapítója, Kim Ir Szen születésnapja tiszteletére rendezett megemlékezésről, ami után elterjedt a feltételezés, hogy a még csak 36 éves Kim Dzsongun keringési rendszerét megviselte a sok dohányzás és a súlyfölösleg, ezért április 12-én életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. Sőt, az is állították némely hírforrások, hogy a beavatkozás ellenére válságos állapotban fekszik a Phenjan melletti Hjangszan üdülővárosában, sőt, talán már meg is halt.

Április végére kezdett tisztulni a kép, és Kim Dzsongun saját szerelvényének mozgása alapján a diktátor valószínűleg Észak-Korea keleti részén, Vonszan kikötőváros pártelitnek fenntartott üdülőjében tartózkodik. Azonban még mindig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, hogy szertefoszlassa a kételyeket. A phenjani állami hírügynökség megírta, hogy üdvözletét küldte az üdülőövezet fejlesztésén szorgoskodó munkásoknak és tisztviselőknek, de az üzenet megfogalmazásának időpontja nem ismert.

Dél-koreai és amerikai illetékesek továbbra is kételkednek abban, hogy Kim Dzsongun állapota válságos lenne, inkább arra gyanakodnak, hogy a diktátor a koronavírus elől menekült el, talán éppen a híres-hírhedt Örömbrigád társaságában.

Észak-Korea a mai napig egyetlen fertőzéses esetet sem vallott be, miközben meg nem erősített jelentések súlyos járványról árulkodnak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

magyarnemzet.hu

Beteljesült Zelenszkij álma: titokban nagy hatótávolságú rakétákat kapott Amerikától

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

magyarnemzet.hu

Korrupció miatt indult bírósági eljárás a spanyol kormányfő felesége ellen

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

ripost.hu

Elhunyt az évszázad rablásának kiagyalója: A sírba vitte magával a titkot, hogy hova tűntek a milliók

ripost.hu

Házasság első látásra: Nem hiszed el, milyen kínos titok derült ki Csabiról

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Rubint Rella meglepő titkokat árult el: így élnek Lengyelországban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába