Létrehozva: 2019.10.21.

Hadházy trágár bunkóságot mutatott fel a Parlamentben: meggyalázta az Országházát

Táblamutogatás, provokáció, össze-vissza bekiabálások. Az ellenzék ismét csak botránypolitizálásba kezdett. Kövér László az ügy kapcsán egy korábbi merényletre és gyilkossági kísérletre emlékeztetett.

Orbán Viktor felszólalását folyamatosan próbálta megzavarni a botránypolitizálás és földön fetrengés nagymestere Hadházy Ákos. Ezúttal otromba szövegű, mocskos táblákkal gyalázta meg az Országházát.

 

A miniszterelnök mindeközben beszédében mindenkinek megköszönte a részvételt az önkormányzati választáson.

A kormány álláspontja ismert: minden polgármesterrel és képviselő-testülettel együttműködik, amely maga is kész erre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó, hétfői ülésén. A kormányfő napirend előtti felszólalásában az önkormányzati választást értékelve kiemelte: pártállásra tekintet nélkül mindenkinek Magyarországért és a magyar emberekét kell dolgoznia, mert “a haza nem lehet ellenzékben”.

Hangsúlyozta: a kormánynak külön elismerés, hogy az országban a kormányzó pártok megkapták a szavazatok több mint 50 százalékát.

A kormány folytathatja a munkáját, a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

– jelentette ki.

Hozzátette: folytatják a munkaalapú gazdaság, a családbarát Magyarország, a növekvő bérek, a tisztességes időskor, az otthonteremtés és a nemzetegyesítés politikáját.

Kifejtette: az önkormányzati választást minden településen sikeresen és eredményesen megrendezték, és köszönet illeti azt a 20 ezer embert, aki közreműködött a választás lebonyolításában. A kormány a választás megszervezéséhez és lebonyolításához kapcsolódó feladatait “közmegelégedésre megoldotta” – értékelt.

Hadházy eközben folyamatosan lóbálta a trágár szövegű táblát.

A miniszterelnök magát nem zavartatva köszönetet mondott azoknak a választópolgároknak, akik részt vettek a választáson és “ezzel hozzájárultak a magyar demokrácia működéséhez”.

A részvételi arányok azt mutatják, hogy a magyarok továbbra is elkötelezettek a demokrácia mellett és hisznek Magyarország jövőjében

A törökországi helyzetről azt mondta, hogy az Egyesült Államok kivonult egy területről, majd pedig egy NATO-tagország oda bevonult, aztán az USA fegyverszünetet kötött a résztvevőkkel. Törökország célja az hogy a migránsokat Szíriába visszavigye, és ez egyben magyar érdek is. Magyarország szívesen vállal pénzügyi felelősséget, hogy Szíria területén jöjjenek létre olyan városok, ahová a menekülteket le lehet telepíteni – mondta a kormányfő.

Kijelentette: “a magyar demokrácia erős, működik és képes továbbra is hatékonyan szolgálni az emberek érdekét”.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a családvédelmi akcióterv lendületet vett, több mint 65 ezren kapcsolódtak be eddig.

Az akcióterv lépései együtt 650 milliárd forint értékű támogatást tesznek ki, amely már megérkezett a családokhoz

– közölte.

Azt mondta, a jelek szerint ezt a magyar gazdaság bírja, az első félévben 5,2 százalékos volt a gazdasági növekedés. Átálltunk a munkaalapú gazdasági rendszerre, a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékra csökkent, a munkahelyek száma 2010-től 808 ezerrel nőtt – sorolta. Hozzátette: 4,5 millióan dolgoznak az országban, de “a kormány többet és jobbat szeretne”, utol akarja érni Csehországot.

Megjegyezte: az év első hét hónapjában az átlagkeresetek 10,6 százalékkal nőttek, és a minimálbér-emelkedés mértéke a 4. legnagyobb az unióban.

A kormányfő közölte: komoly változások történtek az államadósság tekintetében is, az államadósság 68 százalékra csökkent, és míg 2010-ben a külföldiek kezén lévő hitelünk 50 százalék volt, ma 20 százalék alatt van.

Az Európai Unióban hozott döntéseket ismertetve kitért arra: sikerült olyan elnököt választani az Európai Bizottság élére, aki képes lehet kijavítani az előző évek hibáit.

Az európai bizottság megválasztott elnökéről szólva kijelentette: kötelességének érezte, hogy megakadályozza olyan elnök megválasztását, aki tiszteletlenül beszélt a magyarokról, és azokét is, akik a bevándorlás kérdésében a magyarok akaratával ellentétes terveket akartak végrehajtani. Célunkat elértük – szögezte le.

A Brexitről szólva közölte: tisztességes és korrekt megállapodást kötöttek a britek a távozásáról. Hangsúlyozta: olyan megállapodáshoz járult hozzá, amely védi a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok érdekeit és jó a magyar gazdaságnak is.

A jó hírek után a rossz hírek közé sorolta, hogy a miniszterelnökök tanácsa nemet mondott Macedónia és Albánia európai uniós tagságáról szóló tárgyalások megkezdésére.

Ez rossz döntés, de remélem, nem tragikus

– fogalmazott, hozzátéve: tragikus az lenne, ha Szerbia felvétele megakadna.

A “térségünk és stabilitásunk” kulcsországának nevezte Szerbiát, amely uniós tagság nélkül nem képes a Balkán stabilizálására. Magyarország ezért továbbra is minden balkáni ország, de különösen Szerbia és Montenegró gyors felvételét támogatja – szögezte le.

Szólt arról is, hogy a magyar gazdaság 2050-re radikális és mély átalakító programok által teljes egészében karbonsemlegessé tehető, ez azonban az unió komoly hozzájárulása nélkül nem fog menni.

Kijelentette: mintegy 150 milliárd euróra van szükség ahhoz, hogy a villamosenergia-termelés kibocsátásmentes legyen, hogy az ország teljes egészében kiváltsa a földgázfelhasználást, valamint, hogy a közlekedés is tisztán elektromos alapúvá váljon.

Azt is elmondta, hogy a miniszterelnökök tanácsa megkezdte az unió következő hétéves költségvetésének tárgyalását. Kijelentette: még annak alapkérdéseiben sincs konszenzus, az álláspontok minden fontos területen messze vannak egymástól.

Orbán Viktor felidézte Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét is, kihangsúlyozva, hogy ennek fényében nem fogadnak el tőle sem semmilyen kioktatást.

Kijelentette, hogy kereszténységből és erkölcsi dolgokból nem kérnek kioktatást például a jobbikosoktól sem, akinek az egyik képviselője beleköpött a holokauszt emlékműbe a Duna-parton.

Szólt arról hogy máris vannak aggasztó jelek Budapesten, mivel éppen azt a Demszkyt akarják kitüntetni, akinek a vezetése alatt szétlopták a várost. Orbán Viktor kihangsúlyozta hogy a fővárosban jelenleg is több százmilliárd forintos fejlesztés van folyamatban, és a korábbi szerződéseket a kormány be fogja tartani. A Fővárosi Közgyűlés kezében van a döntés, hogy milyen fejlesztéseket akarnak a jövőben, a kormány ehhez tartja majd magát.

Az MSZP-s hozzászólásokra reagálva viccesnek tartotta, hogy az MSZP nevében a nyugdíjemelésről beszélnek, miközben ők vették el a 13. havi nyugdíjat. Aláhúzta, hogy a jelenlegi kabinet mindent megtesz a nyugdíjak értékének a megőrzéséért.

A sajtószabadság ügyében is viccesnek tartotta az MSZP megjegyzéseit. A kormányfő szerint az ellenzék célja, máris az hogy betiltsa azokat a lapokat, amelyek nekik nem tetszenek.

Beszéde végén Orbán Viktor közölte, hogy a kormány minden megválasztott önkormányzati vezetővel kész az együttműködésre. Egyúttal köszönetet mondott az ellenzéki szavazóknak is, akik elmentek voksolni.

A kormányfő beszédét mondhatni megállás nélkül provokatív módon próbálta megzavarni Hadházy Ákos, akit Kövér László házelnök végül a következő szavakkal tett helyre, a Tisza István elleni parlamenti merényletre emlékeztetve.

„Ezen a pulpituson egy több mint 100 éves golyónyom árulkodik az ellenzéki felelőtlenségről, ostobaságról, hazafiatlanságról. Ezt még a kommunisták sem tüntették el, mert ők is érezték valahol, hogy ennek van jelentősége.”

Arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a választási vereségből ne azt a következtetést vonják le, hogy ugyanaz „az agresszív háborús politika” a célravezető, amit idáig folytattak. Arra kérte őket, tartsák be a házszabályt,

ne csináljanak cirkuszt a parlamentből.

Kövér László azt is kérte, hogy aki erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért. A házelnök végül megfeddte a magáról megfeledkező Hadházyt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: szakítása után máris egy másik nővel flörtölt a TV2 sztárja - videó

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

mandiner.hu

Orbán Viktor hamarosan beszédet mond a CPAC Hungaryn – itt követheti élőben

ripost.hu

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

ripost.hu

„Életem legjobb formájában voltam” – Ez jelezte, hogy rákos lett a fitt édesanya

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja