Létrehozva: 2020.03.20.

Aki köhög még nem biztos, hogy koronavírus fertőzte meg

Sajnálatos módon a hagyományos megfázás, az influenza szokásos tünetei sok tekintetben azonosak a koronavírus okozta tünetekkel. Magas láz, nagyon erős tünetek esetén azonnal hívjuk telefonon a háziorvosunkat. De azért nem kell pánikba esni, ha köhögés kínoz bennünket. Egy biztos, ilyenkor amennyire csak lehet, kerüljünk másokat!

Ezekben a hetekben bármerre is járunk, azt tapasztaljuk, hogy szinte pánikot vált ki, ha az ember krákog, köhög. Ráadásul akadnak, akik hónapokon át nem tudnak szabadulni az influenza vagy a megfázás ezen tünetétől. Pedig számtalan házi praktika akad, ami segít leküzdeni a kellemetlenséget.

Ne fojtsuk el, ha száraz!

Ha valaki csúnyán köhög nagyon fontos, hogy először hallgassuk, meg milyen típus a köhögése. Honnan ismered fel, ha száraz? Ez a típusú betegség nem jár váladékkal, és gyakran rohamokban tör elő. Ezt a fajta köhögést tilos elfojtani, arra kell törekedni, hogy felszakadjon, hurutossá váljon és távozzon a légzőszervből, ami nem odavaló.

  • Lilahagymás méz szirup
  • Gyermeknél és felnőttnél is alkalmazhatjuk ezt a népi gyógymódot. Mossunk, majd hámozzunk meg egy lilahagymát és a belsejét vágjuk fel apró darabokra. A szeletekre öntsünk mézet, barna cukrot, vagy steviát. Keverjük jó össze és hagyjuk állni egy éjszakán át. Másnapra elkészül a szirup, mely értékes tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Mindig egy egész kanállal együnk belőle.

  • Sós pára
  • Egy másik elengedhetetlen háztartási eszköz a párásító készülék, amely főként a téli hónapokban nagyon hasznos. Tegyünk bele hideg csapvizet és egy csipet sót. Így elősegíti a tüdőben található hörgőcskék megtisztulását.

    Kúráld ki, ha hurutos

    A hurutos köhögésnek természetesen teljesen mások a tünetei. Ezt a fajta betegséget általában a hörgők nyálkahártyájának gyulladása okozza. Ez gyakran jár együtt mellkasi fájdalommal, orrdugulással, fáradékonysággal. Teljesen másfajta kezelést igényel, mint a száraz köhögés.

  • A gyömbér tea csodákra képes
  • A gyömbért gyakran használják megfázás kezelésére, de a hörghurut ellen is hatásos. A benne lévő gyulladáscsökkentő és immunjavító hatóanyagok enyhítik a hörgők gyulladását és irritációját. Adjunk fél-fél teáskanál őrölt gyömbért, fahéjat, mézet és szegfűszeget egy csésze meleg vízhez! Keverjük fel és iszogassuk pár napon át mindennap!

  • Irány a gőzsátor
  • A bronchitis ellen hatékony módszer a gőzterápia is. Az eukaliptuszolaj felpuhítja a nyálkahártyát az eldugult légutakban, az antibakteriális hatóanyagai pedig gyorsítják a gyógyulást. Adjunk pár csepp eukaliptuszolajat forró vízhez, és gőzöljünk vele törölköző alatt! Eukaliptuszolaj helyett használhatunk fenyőolajat vagy teafaolajat is. Ha gyereket kezelünk vele, és nem hajlandó gőzölni, a lábost elalvás után az ágya alá is tehetjük!

    Mik a tünetei az új koronavírus által okozott megbetegedésnek? Az újfajta koronavírus okozta megbetegedés leggyakrabban enyhe tünetekkel jár, láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom és fáradékonyság jelentkezhetnek. Ritkábban súlyos kórforma alakulhat ki, ami tüdőgyulladással, heveny légzési elégtelenséggel, vagy akár szepszissel (vérmérgezés), keringési vagy több szervi elégtelenséggel járhat. Azoknál a betegeknél alakul ki gyakrabban súlyos, akár életveszélyes állapot, akik valamilyen krónikus alapbetegségben (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség, májbetegség, légzőszervi betegség, daganatos betegség) szenvednek. Mit tegyek a megelőzés érdekében? A legfontosabb a gyakori és alapos szappanos kézmosás, vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítő használata. Különösen javasolt mosdó használatát követően és étkezés előtt! A maszk önmagában nem elegendő a fertőzés megállításához, ám viselése mások védelme érdekében javasolt, ha valaki légúti tünetektől szenved. Amennyiben valamilyen alapbetegsége (magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegség, légzőszervi betegség, májbetegség, daganatos betegség) van, saját védelme érdekében viseljen maszkot! Ha köhög vagy tüsszent, használjon papírzsebkendőt, azt használat után azonnal dobja ki a szemetesbe, majd mosson/fertőtlenítsen kezet!

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

    origo.hu

    Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

    borsonline.hu

    3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

    hirtv.hu

    Magyar Péter barátnőjének elszólása miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal

    metropol.hu

    „Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

    hirtv.hu

    Betiltotta és elképesztő vádakat fogalmazott meg a kerületi polgármester Orbánék konferenciájáról + videó

    origo.hu

    Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

    mindmegette.hu

    Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

    ripost.hu

    Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    POLITIK

    Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

    POLITIK

    Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

    POLITIK

    Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

    POLITIK

    Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

    POLITIK

    Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

    POLITIK

    Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

    POLITIK

    Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

    POLITIK

    Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt