POLITIK

A veszélyhelyzet 64. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző:

 

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3380 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 436 főre emelkedett az elhunytak száma, 1169-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1775 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 59%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 59%-a budapesti vagy Pest megyei. 658 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 49-en vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben van a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérjük, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

Enyhített a kormány: Pest megyében is a vidéki szabályok érvényesek

Müller Cecília: ne használják a belső keringetésű szellőztető rendszereket!

Önzetlen adomány: ezzel lepték meg a Szent László kórház dolgozóit

Müller Cecília kitért arra, hogy mire kell figyelni a bölcsődékben, óvodákban a koronavírus-járvány idején.

Az eddig végzett vizsgálatok kapcsán az operatív törzs sajtótájékoztatóján szóba a járvány esetleges második hulláma

Az esetleges budapesti korlátozások feloldása kapcsán a kormány kikérte a főváros polgármestereinek, illetve a főpolgármesternek a véleményét.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?