Létrehozva: 2021.08.08.

A Szent István Bazilika előtt ad nagykoncertet Leslie Mandoki

Nagykoncertet ad Leslie Mandoki, a világhírű zenész és producer zenekara, a Mandoki Soulmates augusztus 21-én Budapesten, a Szent István Bazilika előtt.

A világjárvány alatt a Mandoki Soulmates online koncert formájában bemutatta eddigi legambiciózusabb dupla albumát. A koncert zenei anyaga „Living in the Gap – Hungarian Pictures” címen tavaly ősszel Magyarországon is nagy sikerrel jelent meg, hónapokon keresztül az eladási listák első helyein szerepelt, és aranylemez lett.

A Hungarian Pictures alapjául Bartók Béla zenéje szolgál. A világhírű zeneszerző „Magyar képek” című művében a Kárpát-medence hangjait és hagyományos dallamait vegyítette, hogy annak idején a zene egyetemes, népeket egyesítő erejével tiltakozzon a nemzetiszocializmus terjedő fenyegetése ellen. Ez inspirálta Leslie Mandokit és a Mandoki Soulmates tagjait.

Az online koncertet már kétmillióan nézték meg Európa vezető televízióiban, a YouTube-on és számos más csatornán.

A Mandoki Soulmates, az ikonikus rock- és jazz művészeket felvonultató világhírű zenekar most újra közönség elé lép: a budapesti Szent István Bazilika előtt ad élő koncertet, 2021. augusztus 21-én este 19 órakor.

Leslie Mandoki 46 évvel ezelőtt éppen augusztus 21-én menekült el (akkori szóval disszidált) egy vasúti alagúton keresztül a kommunista diktatúra, a cenzúra és a besúgás elől.

Most a diákkorából ismert művészekkel, New York-i, Los Angeles-i és londoni Soulmates-tagokkal, az élet minden területéről érkező szabad gondolkodókkal, véleményvezérekkel, lelki társakkal és kreatív művészekkel közösen szeretnének ezen az estén egy nagyra becsült hagyományt folytatni: ezen az estén teret akarnak adni az érzelmeknek, elszakadni a dolgos hétköznapoktól, ünnepelni az életet, a szeretetet, az összetartozást.

A koncert egyben lemezbemutató koncert is, a szeptember 24-én az egész világon a Sony gondozásában megjelenő új, Hungarian Pictures / Utopia for realists című vizuális albumot mutatják be.

Minden eddiginél nagyobb, gigantikus tűzijátékot rendeznek az augusztus 20-i államalapítás ünnepén Budapesten a négynapos ünnep alatt minden magyart várnak Budapestre.

„Az idei tűzijáték különlegessége, hogy a szakemberek által megtervezett műsor a Duna minden oldaláról ugyanolyan élményt jelent majd” – mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a csütörtöki sajtóbeszélgetésen.

Megtudtuk: különleges fényfestéssel, 100 drónnal készülnek és mintegy 40 ezer rakétát lőnek fel 20-án este. Ez minden eddiginél nagyobb felkészülést jelent. 14 uszályról és 65 pontonról indulnak majd a pirotechnikai látványelemek a levegőbe.

Egy másik újdonság a korábbi évekhez képest, hogy idén narrációt is kapunk a zenei aláfestés mellé. A 4,3 kilométeres szakaszon játszódó tűzijátékhoz drónos produkciót is kapunk majd a nemzeti ünnepen. Száz drónt vetnek be a lovas témában készülő fényjátékhoz, amiből ötven a végén kiemelkedve megformálja majd meg a Szent Korona keresztjét. A 35 perces műsorból 25 percet tesz ki a tűzijáték. „Azért 25 perc, mert azt vettük észre, hogy ennyit tudnak az emberek állva végig nézni” – magyarázta Guller.

A légi parádé is különleges lesz, amikor elhúz az Országház felett a három vadászgép, akkor piros, fehér, zöld csíkot húz majd. Az összes Magyarországon elérhető gép, helikopter részt vesz majd a különleges légiparádéban, köztük a WizzAir utasszállítója, de ejtőernyősöket is láthatunk majd.

„Budapestre várunk mindenkit, hiszen a Szent István nap Magyarország születésnapja, ünnepeljük úgy, mint egy gyerek születésnapját. Jöjjenek a magyar emberek, nyitva vannak a szállodák, várjuk őket” – hangsúlyozta Guller Zoltán. Nem titkolt cél, hogy ezzel is segítsék a turizmust, a gazdaság újraindítását. A hagyományteremtés szintén cél, szeretnék, ha a rendezvény beépülne a magyarok köztudatába, akár a karácsony vagy a húsvét.

Az idei augusztus 20-a négynapos ünnep lesz, rengeteg programmal. Minden korosztályra gondoltak: augusztus 19-21. között a Veszprém fesztivál a Szabadság térre költözik, 100-nál is több fellépővel, az Erzsébet téren Szabad rét néven az Y és a Z generációnak kínálnak zenét és programokat, a Vörösmarty téren Operett korzó várja az érdeklődőket, a Vajdahunyad váránál pedig a legkisebbeknek királylány és királyfi képzőt ígérnek. A Bálnánál Art Piknik lesz a képzőművészeknek, designereknek, a Filozófusok kertjében komolyzenei fesztivál, a Várban a hősök útja néven a hadtörténeti programok zajlanak majd, a Tabánban retro bulik, a Műegyetem rakparton pedig koncertek gondoskodnak a szórakozásról.

Az Andrássy úton egy hatalmas, virágkarneválhoz hasonló felvonulás lesz idén, a magyar történelemhez köthető installációkkal és egy hatalmas magyar zászlót is végighordoznak a Hősök terétől a fellépők.

Figyelnek az árakra, lesz olcsó sör

Az alkalomra egy különleges sör is készül, a Szent István sör, amit a Borsodi készít, és a rendezvényeken mindenütt csak 450 forintba kerül majd. A szakemberek odafigyelnek arra, hogy az árak ne szálljanak el, és megfizethetőek legyenek az ételek és az italok is a négynapos ünnepen.

Sok embernek adnak munkát

A programokon, rendezvényeken több tízezren fognak dolgozni, pont azokat a vendéglátóipari szakembereket és rendezvényszervezőket segítik majd, akiknek a munkája a járvány miatt hátrányba került.

 

origo.hu

60 éves lett A farm, ahol élünk tinisztárja, így néz ki most – képek

origo.hu

Fordulat jön a háborúban nem akárki miatt

borsonline.hu

„Jön a gyerek” – óriási örömhírt jelentett be Tóth Gabi szerelme, Papp Máté Bence

mandiner.hu

„Problematikus a viszonya a valósággal” – nahát, krónikus hazudozó lenne a karizmatikus EP-listavezető, az „osztrák Greta Thunberg”?

ripost.hu

Ezeknek a csillagjegyeknek szerelmet hoz a nyár, igy készülj fel!

vg.hu

Nem értik, mi történik a Bónusz Magyar Állampapírral

origo.hu

Megrázó dolgok derültek ki Várkonyi András lányának haláláról

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Kiakadt Kőgazdag Aurél: nem engedik érettségizni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Zelenszkij leváltotta saját testőrparancsnokát

POLITIK

Már 380 kínai vállalat működik Magyarországon

POLITIK

Az ukránok orosz lakótelepeket lőnek

POLITIK

20 éve nagyítóval lehetett kínai beruházást találni nálunk