Létrehozva: 2020.02.23.

A skót katolikusoknak elege lett a nemváltó műtétekből

Miután a skót kormány a lehető leginkább le akarja egyszerűsíteni a nemváltás folyamatát és annak engedélyezését, a skót katolikusok felemelték a szavukat.

A skót kormány tovább egyszerűsítené a nemváltoztatás folyamatát, mivel – a módosítás szerint – a jelenlegi törvény „megalázó, hosszadalmas és stresszes”. A jelenlegi szabályozás szerint Skóciában valaki akkor változtathat nemet, amennyiben legalább két éve más neműként él és továbbra is szándékában áll nemet váltani.

A módosítás kivenné a szabályozás orvosi elemeit és a két év időtartamot is három hónapra csökkentené.

Anthony Horan, a skót katolikus parlamentiroda igazgatója szerint még azt is kilátásba helyezik, hogy 18 évről 16-ra csökkentsék a nemváltoztatási korhatárt.

Tiltakozott és hangsúlyozta, hogy a jogszabályi változtatásoknak szilárd tudományos alapokon kellene állniuk a zavaros és divatos elméletek helyett.

Arra is rámutatott, hogy ezzel több nőt is veszélynek tenne ki a kormány és ehhez Karen White példáját hozta fel. White egy férfi volt, és elítélt szexuális zaklató, aki bebörtönzése után úgy döntött, hogy nőként azonosítja magát. Ezzel sikerrel is járt és áthelyezték egy női börtönbe, ahol később számos rabot erőszakolt meg.

„A Katolikus Egyház úgy hiszi, hogy a nemet nem lehet csak társadalmi képződménynek tekinteni”, ami csak úgy változtatható, fogalmazott a katolikus igazgató.

Tavaly nagy visszhangot váltott ki, hogy Skócia első transznemű párja. A 21 éves Jody és a 27 éves mostohaapa, Greg (aki egyébként nőnek született) elhatározták, hogy ötéves fiukat, Jaydent inkább átalakítják lánynak.

Az anya szerint a család „normális életet” élt, amíg Jayden – aki részleges hallással született – felépült egy műtétből. A fiú ekkor állítólag azt mondta, hogy

utál fiú lenni, és hogy ő valójában lány, és a Disney Jégvarázs című animációs filmjéből Anna hercegnőre akar hasonlítani.

Később lányruhát akart hordani, ezért a transzpár úgy döntött, hogy akkor mennek és vesznek neki lányoknak szánt ruhákat.

Sokan azt gondolják, hogy a páros csak a figyelem felkeltése miatt teszi ezt a fiukkal, amit ők persze tagadnak, mint ahogy azt is, hogy kényszerítették volna a gyermeket.

Azt sem ismerik el, hogy befolyásolja a fiú döntéseit az, hogy milyen környezetben, kikkel nő fel. Az anya kijelentette, hogy már a kezdetektől tudta, hogy a párja, Greg 16 éves korában megváltoztatta a nemét. Greg viszont azt mondta, hogy a fiúra nem lehetett hatással az ő nemváltó beavatkozása, mert a fiúnak sosem beszélt a múltjáról. A szülők szerint az illetékes védőnői szolgálat is tud a dologról. A fiú most egy glasgow-i klinika várólistájára került, mert még túl fiatal a hormonkezelésekhez.

Kötelező tantárgy a homoszexualitás Skóciában egyébként az LMBTQ-lobbi már 2 éve elérte, hogy kötelezően be van iktatva az általános és középiskolás diákok órarendjébe egy olyan tantárgy, ahol a homoszexualitásról és a különböző szexualitásokról okítják a gyerekeket. Ezzel a lépéssel Skócia lett az első olyan ország a világon, ahol az állami intézményekben bevezették a homoszexualitással kapcsolatos tanokat. A skót oktatási minisztérium bejelentette, hogy a rendszer hivatalosan is elismeri a homo-, bi-, transz- és interszexuális közösségeket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő bejelentés: félelmetes jelenséget rögzített a NASA napfigyelő műholdja

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

Fegyveres rendőrök vonultak ki reggel a Lidlhöz - le kellett zárni az üzletet

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

metropol.hu

„Felnőtt" – megmutatta kész nővé cseperedett lányát Demcsák Zsuzsa

hirtv.hu

Benyújtotta lemondását Ukrajna mezőgazdasági minisztere

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert